Kick Out Zwarte Piet is van plan om carnaval aan te pakken

Sinterklaas is nog maar net het land uit en Kick Out Zwarte Piet is alweer van plan om de boel op stelten te zetten. Zwarte piet zullen we hier waarschijnlijk niet zien maar volgens Kick Out Zwarte Piet is carnaval erg racistisch.

Een van de populairste feesten van Nederland is het volgende doelwit van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) omdat ze vinden dat carnaval nergens op slaat. KOZP vindt carnaval ‘een feest waarin racisme, seksisme en transgenderhaat wordt toegejuicht en culturen en identiteiten volop worden toegeëigend’, zeggen ze op een Facebookpagina.

Ze vinden carnaval racistisch omdat er veel kostuums worden gedragen die volgens de groep echt niet kan. Daarom hebben ze besloten om deze mensen aan te pakken en te laten zien hoe het volgens hun wel moet.

Helaas kunnen ze dit jaar waarschijnlijk niet ter plekke demonstreren dus zullen ze dit waarschijnlijk via het internet gaan doen vanwege de huidige coronamaatregelen. Ze zullen de komende tijd waarschijnlijk veel gaan delen via Facebook, Instagram en andere kanalen.

Mening

Wat vind jij van het plan van Kick Out Zwarte piet? Geef je mening hieronder door op reacties te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven