Kevin is klaar met dit beleid en richt zijn eigen land op: ”Hier gelden mijn regels”

Kevin is klaar met dit beleid en richt zijn eigen land op: ''Hier gelden mijn regels''

Wanneer je reist naar een ander land is het laatste dat je verwacht dat je achter de tralies kunt belanden voor het smokkelen van een ui of een krop spinazie. 

Toch is dat wel degelijk wat er kan gebeuren in het bizarre microstaatje Molossia, gelegen in het Amerikaanse Nevada. De leider van het land, Kevin Baugh vertelt hoe hij regeert.

Molossia

De leider en tegelijkertijd president van Molossio, Kevin Baugh, richtte de ‘republiek’ eigenhandig op in 1977. Zijn volledige titel is:

‘Zijne excellentie Grootadmiraal Kolonel Dokter Kevin Baugh, President van Molossia en beschermheer van de natie’. Daar kan niet veel tegenop.

Het zou goed kunnen dat je nog nooit hebt gehoord van deze bijzondere plek. Dat komt doordat Molossia niet erkend is door de United Nations. Dat geldt overigens wel voor meer micronaties wereldwijd.

38 inwoners

Molossia heeft 38 inwoners, maar slechts drie van hen leven daadwerkelijk op het land in Dayton, Nevada. Het zijn Kevin, zijn vrouw en hun dochter van twintig.

Tegen The Sun vertelt Kevin dat hij scherp toezicht houdt op import van goederen. Bezoekers mogen bijvoorbeeld geen ui of spinazie meebrengen.

”Uien zijn niet toegestaan omdat ik die niet lekker vindt. En ik ben hier de baas dus als ik nee zeg, dan luistert de bevolking naar me.”

Kevin is klaar met dit beleid en richt zijn eigen land op: ''Hier gelden mijn regels''

Trots

”Wanneer je jezelf niet aan mijn regels houdt, verdwijn je in de cel. Je zou niet de eerste zijn”, aldus Baugh. ”Je zou er nog van versteld staan hoeveel mensen blij worden van een nacht in de cel in een derdewereld land.”

Baugh is naar eigen zeggen ontzettend trots op wat hij heeft opgebouwd. ”Eerst was het hier alleen maar woestijn, maar ik heb het land letterlijk vanaf de grond opgebouwd.”

”Ik ben erg trots op wat ik heb gemaakt. Voordat ik dit als ons land heb aangewezen, was hier dus helemaal niets he. En nu bloeien we.”

Scroll naar boven