Kerngezond meisje (12) zakt in elkaar op voetbalveld

Kerngezond meisje (12) zakt in elkaar op voetbalveld

In de Verenigde Staten is met afschuw gereageerd op een zeer heftige gebeurtenis. Pyper Midkiff, een meisje van amper twaalf jaar oud, zakte afgelopen donderdag plotseling in elkaar op een voetbalveld.

Kerngezond

Pyper en haar tweelingzusje Emori zijn de sterren van hun voetbalteam volgens hun vader Matt. ”Pyper speelt al zes jaar. Ze heeft nog nooit gezondheidsproblemen gehad.”

”Tot afgelopen donderdag, toen ze na slechts een paar minuten op het veld te hebben gestaan ineens in elkaar zakte.”

De vader was op dat moment een ander voetbalteam aan het coachen en kreeg een telefoontje, waarop hij direct naar zijn dochtertje ging. Hij vroeg zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Geen pols

Een moeder van een van de speelsters kon Pyper reanimeren totdat de ambulance kwam. Daar stopte haar hartje echter opnieuw en ze had geen polsslag meer.

Pyper werd met spoed naar het Phoenix kinderziekenhuis gevlogen. Haar toestand is momenteel stabiel en het lijkt erop dat ze aan de beterende hand is.

12-year-old Arizona soccer player suffers cardiac at practice

Vlak voordat vader Matt een interview gaf een The New York Post, opende zijn dochter haar ogen.

”Iedereen vindt zijn of haar kind speciaal. Maar Pyper heeft iets heel bijzonders in zich. De wereld heeft meer mensen zoals haar nodig. Zien wat ik gezien heb geeft me meer hoop en vertrouwen.”

Pyper ontvangt inmiddels talloze steunbetuigingen vanuit het gehele land. Meerdere voetbalclubs in Utah, Arizona en Californie hebben hun medeleven getoond.

Crowdfunding

”Sport en voetbal is meer dan competitie. De steun die we de afgelopen dagen hebben mogen ontvangen, doet veel met onze familie.”

”Aan het eind van de dag is er maar een ding belangrijk en dat is familie.”

Het herstel van Pyper gaat mogelijk enige tijd in beslag nemen. Omdat ze geruime tijd geen polsslag had, is het niet zeker wat de schade aan haar hersenen is.

In de komende dagen wordt hierover meer duidelijk. Wel helder is dat de medische kosten ontzettend hoog zijn. Op dit moment bedraagt de rekening al 40.000 dollar.

Vrienden en kennissen zijn een crowdfunding gestart, zodat Pypers familie geholpen kan worden met de medische kosten.

Op het moment van schrijven is er al ruim 41.000 dollar binnengekomen.

Scroll naar boven