Kerkvrijwilliger misbruikt 7 kinderen inclusief eigen dochter: ”Ze gaven hun grenzen niet aan”

Kerkvrijwilliger misbruikt 7 kinderen inclusief eigen dochter: ''Ze gaven hun grenzen niet aan''

De 35-jarige smeerlap Bram van de G. stond gisteren voor het hekje in de rechtbank van Utrecht. Het OM wil dat hij voor vijf jaar achter de tralies verdwijnt en aan tbs met voorwaarden wordt onderworpen. De pedofiele Bram misbruikte zeven jonge kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Een van de slachtoffers is zijn eigen dochter.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden over een uitgestrekte periode van vijf jaar. De slachtoffers waren vriendinnetjes van zijn dochter en kinderen die naar de crèche van de Maranathakerk in Bunschoten gingen, waar Bram als vrijwilliger werkte.

Terwijl de ouders de kerkdient bezochten, werden hun kinderen misbruikt door Bram van de G. Hij werd overigens al in december 2020 gearresteerd.

‘Gaf grenzen niet aan’

Bram liep tegen de lamp toen een vriendinnetje van zijn dochter haar ouders inlichtte over de gebeurtenissen in het huis van Van de G.

De vader van het meisje besloot verhaal te gaan halen en kreeg, vermoedelijk tot zijn stomme verbazing, te horen dat het meisje ”haar grenzen had moeten aangeven.”

Deel van seksuele opvoeding

Gisteren, in de zittingszaal, las Bram een briefje voor. Hierin kwam het misbruik van zijn dochter aan het licht. Volgens de pedofiel heeft hij aan zijn dochter gezeten sinds ze twee jaar was. ”Ik deed het altijd in overleg met haar”, aldus Van de G.

De rechter gelooft niet wat hij hoor: ”Overleggen met een kind van twee? Dat kan toch helemaal niet?” Maar Bram ziet het als ”onderdeel van seksuele opvoeding”. Zijn dochter mocht er overigens niet over praten met haar moeder, want het was ”niet iets dat maatschappelijk geaccepteerd wordt”, aldus Van de G.

‘Liefde en houden van’

Bram wil benadrukken dat hij nooit geweld heeft gebruikt: ”Het was allemaal liefde en houden van. De seks was maar een klein stukje.”

De gestoorde pedofiel zegt spijt te hebben, maar heeft anderzijds geen idee wat hij heeft aangericht. ”Ik dacht dat het best meeviel”, aldus Bram.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven