Kerk biedt onderdak aan daklozen aan en geeft ze dekens

Al meer dan 15 jaar heeft een kerk in San Francisco, Californië, zijn deuren geopend voor de dakloze bevolking. St. Boniface Catholic Church biedt ook dekens aan voor de mensen die de nacht doorbrengen.
Het plan werd opgericht door pater Louis Vitale en gemeenschapsactivist Shelly Roder. Het plan staat bekend als het Gubbio-project.

Volgens de website is het doel van het Gubbio-project om begrip te bevorderen tussen de leden van de kerk en de daklozen.

Elke dag en nacht dienen de kerkbanken als een comfortabele plek voor mensen zonder onderdak. Op de website staat: “Er worden geen vragen gesteld wanneer onze gasten de kerken binnenlopen; in een poging om alle toegangsbarrières weg te nemen, zijn er geen intake- of aanmeldingsformulieren. Niemand wordt ooit afgewezen; ze worden allemaal verwelkomd, gerespecteerd en met waardigheid behandeld. ”

Principes

Er zijn een paar leidende principes achter het project. De ene is de overtuiging dat alle mensen waardigheid, respect en liefdevolle vriendelijkheid waard zijn. Een de andere is dat de kerk een plaats van heiligdom is en het op die manier blijft dienen.

Compassie wordt gezien als een relatie tussen gelijken. Ze werken eraan om een ​​verantwoordelijkheidsgevoel in de grotere gemeenschap te koesteren.

Elke week overnachten gemiddeld 225 mensen in de Bonifatiuskerk. De achterkant van de kerk wordt gebruikt als een heiligdom ruimte. De mis wordt dagelijks gevierd en de voorkant van de kerk wordt gebruikt voor de eredienst. Dit stuurt een krachtige boodschap naar de gasten, namelijk dat ze deel uitmaken van de gemeenschap.

De afgelopen vijf jaar heeft St. Boniface verschillende diensten geleverd. Ongeveer 150 dekens per maand worden verdeeld. Ze geven ook ongeveer 100 paar sokken per week uit.

Bezoekers krijgen hygiënekits, waaronder zeep, shampoo, conditioner en lotion, en er worden elke week ongeveer 75 hygiënekits, 75 scheerapparaten en 50 tandenborstels weggegeven.

Deze toewijding en uiterste zorg helpt de gasten van St. Boniface zich veilig te voelen. Ongeveer 95% van de mensen die de service gebruiken, zeggen dat ze zich veilig voelen.

Het ministerie werkt ook via een andere lokale kerk, St. John. Het doel is om tegemoet te komen aan de mentale, fysieke en spirituele behoeften van leden van de gemeenschap, zowel gehuisvest als ongehuwd.