Kaylee (5) stierf plotseling, ouders kunnen mooi graf niet betalen

Kaylee (5) stierf plotseling, ouders kunnen mooi graf niet betalen

Voor vader Berry en moeder Renate uit Nieuwerkerk aan den IJssel was Kaylee het licht in hun leven. Ze was altijd vrolijk, sprak met iedereen en speelde met kinderen die op school werden verpest. Maar vorige maand sloeg het noodlot toe.

Kaylee kreeg de waterpokken. Normaal gesproken niet iets om je zorgen over te maken. Helaas kwamen er complicaties bij kijken. Het meisje overleefde dat niet.

Gedenkplaats

Buurman Tjeerd wil Berry en Renate graag helpen. De ouders van Kaylee zitten in de bijstand. Tjeerd vertelt over het grote verdriet dat zijn onderburen is overkomen en ook over de ellende waar ze mee geconfronteerd werden door de kosten van de uitvaart.

Inmiddels is het een maand geleden, maar de buurman komt nog steeds dagelijks over de vloer bij de ouders. Tegen RTL Nieuws zegt hij:

”Het zijn twee wrakken. Ook hun twee oudere zoons hebben het er moeilijk mee. De hele woning ligt vol knuffels. In een hoek hebben ze een gedenkplaats met foto’s.”

Bijstand

Kaylees ouders komen allebei rond van een bijstandsuitkering. Tjeerd: ”De school wilde helpen bij de begrafenis. Dat is erg bijzonder.”

”Mede dankzij de hulp van de school werd het een bijzondere begrafenis die langer dan drie uur duurde. Ze lag in een mooi roze kistje, er was veel muziek en mooie toespraken.”

Kaylee kwam in een sober kindergrafje terecht, omdat de ouders niets extra’s kunnen betalen. ”Haar vader komt van het kamp. Daar houden ze van pracht en praal, dat is hun cultuur. Ze hebben pas een beetje rust als het graf echt mooi wordt.”

15.000 euro nodig

Maar ja, daar is dus geld voor nodig. Om precies te zijn 15.000 euro. ”Dan kan het een prachtig mooi graf worden met een grote marmeren steen en een engel van marmer erop.”

Tjeerd is een crowdfunding gestart voor zijn buren. ”Dat doe je gewoon als je het verdriet van die mensen ziet.” Het bedrag is inmiddels bereikt.

Wil jij graag bijdragen voor een het grafje? Dan kan via deze link.

Beeld: Doneeractie Kaylee

 

Scroll naar boven