Katja Schuurman woest op Rutte: ‘Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?’

De 45-jarige Katja Schuurman is niet heel blij met de nieuwe coronamaatregelen die afgelopen nacht om 00:00 zijn ingegaan. Ze is het er niet mee eens en besloot naar Instagram te gaan om haar ongenoegen te delen.

Op Instagram besloot ze aan Nederland te laten weten waar je allemaal wel niet ziek van kunt worden door de huidige coronamaatregelen. Ziek worden kun je van: ‘Werkloos’ zijn, ‘eenzaamheid’, ‘spanning thuis’, ‘omdat je bedrijf naar de klote gaat’ en ‘omdat je depressief bent’. ‘Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt’, laat ze boos weten.

Katja heeft ook een aantal kritische vragen: ‘Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?’ laat ze weten. ‘Mogen we die ethisch lastige vraag op z’n minst serieus stellen? Want hoe ethisch verantwoord is het om zoveel mensen in de meest uiteenlopende vormen van ellende te storten?’ Katja heeft ook een foto van Mark Rutte geplaatst, die de nieuwe maatregelen gisteravond in een toespraak aankondigde. ‘Wat jammer – en onterecht – dat je kwetsbaar moet zijn om beschermd te worden’.

Katja is boos en heeft het zwaar. Ze is namelijk weer moeder geworden en dat ging niet zo makkelijk allemaal als ze had gehoopt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven