Kat sluit baasje urenlang in vrieskou buiten op balkon

cat sitting in window

Een onfortuinlijke vrouw uit Wervershoof heeft afgelopen zondagavond een stressvolle situatie meegemaakt. Haar eigen kat sloot per ongeluk de deur af, waardoor ze op haar ijskoude balkon werd buitengesloten. Alsof dat nog niet genoeg was, raakte haar telefoon ook leeg, waardoor ze geen hulp kon bellen. Dit verhaal werd oorspronkelijk gemeld door De Telegraaf.

Het buitengesloten raken

Op zondagavond om ongeveer 19.45 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een buitensluiting op het Raadhuisplein. Toen ze ter plaatse kwamen, ontdekten ze dat de bewoonster al twee uur lang op haar balkon stond te wachten. In haar wanhoop had ze om hulp geschreeuwd, en gelukkig hoorde iemand haar en belde het alarmnummer 112, aangezien haar telefoon leeg was.

black and white cat lying on brown bamboo chair inside room

De redding

Terwijl ze in de kou wachtte op de reservesleutel die haar zus uit Zeeland moest brengen, boden de hulpverleners haar een deken aan om warm te blijven. Gelukkig arriveerde haar zus niet veel later, en dankzij haar kon de brandweer eindelijk de deur openen. De vrouw kon eindelijk ontsnappen aan de kou en de warmte opzoeken.

Dit ongelukkige incident herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op noodsituaties, zelfs als het om ongewone situaties zoals een kat die de deur op slot doet, gaat. Zorg ervoor dat je altijd een back-up plan hebt om hulp te kunnen inschakelen, zelfs als je telefoon leeg is. Veiligheid staat altijd voorop!

Scroll naar boven