Kat met zeldzame aandoening is opgewonden wanneer iemand hem en zijn beste vriend adopteert

Toby is een kat die een beetje anders is dan alle anderen. Toen zijn moeder Georgina Price hem voor het eerst ontmoette, kon ze zien dat hij heel bijzonder was. Ze besloot dat ze hem en zijn beste vriend mee naar huis zou nemen. Toby is misschien nog maar zes jaar oud, maar hij ziet eruit als een verwilderde oude kat. Zijn unieke uiterlijk wordt veroorzaakt door een zeer zeldzame aandoening.


Bron afbeelding: Love Meow / Georgina Price

Hij lijdt aan cutane asthenie. Deze aandoening zorgt voor een kwetsbare huid die gemakkelijk wordt beschadigd. Wanneer deze ziekte bij mensen wordt gevonden, staat het bekend als het Ehlers-Danlos-syndroom. “Het betekent dat het lichaam niet voldoende collageen produceert,” vertelde Price aan LoveMeow. Wanneer deze katten gewond raken, helen hun lichamen niet zo gemakkelijk.


Bron afbeelding: Love Meow / Georgina Price

Christopher Lardner is Georgina’s verloofde en hij werd bijna meteen ook verliefd op de kat. Quinton is zijn beste vriend en hij werd gevonden in een hurkende positie achter hem. Georgina zag de dieren voor het eerst tijdens een bezoek aan de RSPCA-website. Ze wist dat ze hen mee naar huis moest nemen. In het begin was Toby bang om Georgina hem aan te laten raken. Hij was duidelijk erg bang voor mensen.


Bron afbeelding: Love Meow / Georgina Price

Quinton had wat tanden die moesten worden getrokken en Toby ook. Deze twee waren altijd bij elkaar en wilden niet uit elkaar. Ze waren absoluut onafscheidelijk. Het asiel wist dat ze om welke reden dan ook niet zonder elkaar konden zijn. Toen Georgina hun gezichtjes zag, was het duidelijk dat ze hun nieuwe moeder zou worden.


Bron afbeelding: Love Meow / Georgina Price

Het papierwerk werd onmiddellijk ingevuld, zodat de dieren de kans kregen om naar Georgina’s te worden gebracht. Het duurde even voor de katten om hun nieuwe eigenaren te vertrouwen. Naarmate Quinton meer vertrouwen kreeg, deed Toby dat ook. Hij is een vriendelijke kat en hij volgt de voetsporen van Quinton. Hij had wat tijd nodig voordat hij klaar was om zijn aanwezigheid echt kenbaar te maken.


Bron afbeelding: Love Meow / Georgina Price

Toby komt nu graag elke keer dat zijn moeder in de keuken zit eten maken. Als je Toby in actie wilt zien, bekijk dan zeker de onderstaande video. Zijn speelsheid is een lust voor het oog. Hoewel hij in het begin misschien nerveus was, is hij langzaam uit zijn schulp ontsnapt. Deel alsjeblieft dit geweldige verhaal met de dierenliefhebbers die je kent. Een pluim voor Georgina voor het nemen van een kans op een kat die niemand anders zou doen.

Bron: Love Meow