Kat lijdt aan zeldzame aandoening waardoor ze extreem gespierd is

Een kat op het internet is volledig viraal gegaan door de hoeveelheid spieren die ze met zich meedraagt. Het bizarre aan dit dier is dat de kat amper moeite hoeft te doen om er zo uit te zien. Volgens de persoon die de foto plaatste, lijdt deze kat aan myostatin-gerelateerde spierhypertrofie.

Gespierd

Myostatine-gerelateerde spierhypertrofie is een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat een dier continue spiermassa opbouwt. Myostatine is een eiwit dat door het lichaam wordt aangemaakt en dat de groei van spiercellen remt.

De meeste lichamen bestaan ​​uit tegenstrijdige signalen die ons vertellen of we spieren moeten laten groeien of voorkomen dat spieren groeien. Het is een perfecte balans van het lichaam die ervoor zorgt dat de meesten van ons er normaal uitzien.

Als er echter een tekort is van het myostatine-eiwit, kan een persoon de massa opstapelen en eruit zien alsof ze non-stop aan het trainen zijn. Verschillende soorten dieren en mensen hebben al aangetoond dat ze Myostatin kunnen missen, en nu het lijkt erop dat het tekort ook bij katten kan voorkomen, zoals blijkt uit de foto’s.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven