Kassière ontslagen omdat ze boos werd op ‘hijgende’ man zonder mondkapje

Een kassière van een bekende supermarktketen in België is ontslagen omdat ze aan een klant vroeg of hij een mondkapje wilde dragen. “De man reageerde daarop uitdagend door vlak bij de kassierster te komen en in haar gezicht te hijgen” zegt de Belgische vakbond ACV. “De kassierster reageerde boos en sloeg aan het roepen. Daarom werd ze ontslagen.” meldt Nieuwsblad.be

De Belgische vakbond is het hier niet mee eens en zegt er het volgende over:

“Het winkelpersoneel heeft het heel moeilijk en staat al sinds het begin van de coronacrisis in de vuurlinie. Veel klanten houden zich niet aan de regels en als het winkelpersoneel hen daar op aanspreekt, krijgen ze de wind van voren van hun baas. Dat kan zo niet verder. De werkgever moet ervoor zorgen dat het winkelpersoneel veilig aan de slag kan.”

Ze hopen dat het ontslag teruggedraaid wordt.

“We hopen op nieuwe onderhandelingen. Dit laten we niet zo. Het is trouwens geen alleenstaand geval: steeds meer winkelbedienden krijgen een nota in hun personeelsdossier aangesmeerd door hun manager omdat ze een klant attent gemaakt hebben op de coronaregels. Twee nota’s zijn al genoeg voor ontslag.”

Ze willen echter niet vertellen over welke supermarkt keten het gaat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven