De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Van papieren tasjes tot aan volledig kartonnen bestek. We moeten er aan gaan geloven dat plastic afval in de toekomst tot het verleden gaan behoren. Grote fastfoodketens zoals McDonalds doen maar al te graag mee aan deze nieuwe trend, maar hoe positief wordt dit daadwerkelijk ontvangen? Daar verschillen de meningen over.

Kartonnen lepels McDonald’s

McDonalds gaat naar verluid tienduizenden kilo’s plastic afval besparen door bijvoorbeeld over te stappen op houten bestek. Persoonlijk vinden wij dit een hele goede zaak. Dat gold echter niet voor de reacties op sociale media toen een McDonalds filiaal in Veenendaal het nieuws deelde op Facebook.

Lading negatieve reacties

Sterker nog, het regende negatieve klachten. Van de meer dan 20.000 reacties was het overgrote deel negatief. We hebben een kleine greep genomen uit de reacties. Zo reageerde een vrouw: “Zo ranzig dat karton….milkshake is niet te pruimen!” Een andere gekwetste klant zei: “Vreselijk! Geen mcflurry’s meer voor mij. Zit ik mn ijsje te eten met kippenvel”

BEKIJK OOK  De supermarkten blijven extra lang open voor kerst

Toch was niet niet iedereen negatief over het nieuws. “Is wel erg hoeveel stress mensen kunnen krijgen van papieren rietjes en houten lepels.” Sterker nog, de meeste mensen die positief waren, irriteerde zich voornamelijk aan alle ‘azijnzeikers’. Zo zei een andere vrouw: “Dan neem je desnoods je eigen afwasbare rietje of lepel mee, jankerds.”


Like it? Share with your friends!