Kappersbranche kondigt grote landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne aan

Kappersbranche kondigt grote landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne aan

Op zaterdag 16 juli staat er een grote kappersactie op de planning, waarbij er wordt geknipt en waarbij er geld wordt ingezameld voor Oekraïne. 

Het is een initiatief van de Nederlandse professionele kappersmerken en de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO), dat eveneens wordt ondersteund door de Nederlandse Cosmetia Vereniging (NCV). Aan de actie kunnen niet alleen kappers meedoen, maar worden klanten ook gevraagd om geld te doneren.

De actie richt zich specifiek op kinderen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld. Met het geld, dat wordt doorgestort aan de organisatie Save The Children, wordt noodhulp geboden.

Solidariteit

Maurice Crusio, voorzitter van ANKO, is lyrisch over de actiedag. ” Wij willen onze solidariteit tonen met Oekraïne en wij vinden het belangrijk om ons gezamenlijk tegen deze oorlog uit te spreken. Maar tegelijkertijd willen we ook in deze erg moeilijke tijden proberen een bijdrage te leveren.”

De directeur van NCV, Ronald van Welie, ziet eveneens uit naar 16 juli. ”Het moet een mooie dag worden voor het goede doel waarbij iedereen kan bijdragen wat hij of zij kan missen. Ook vele kleine acties samen kunnen zorgen voor een grote impact.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven