Alleszeggende supercomputer voorspelt kansen Nederlands elftal op EK 2024

kansen nederlands elftal ek 2024

Hoewel Engeland nog nooit een Europese titel gewonnen, zijn ze wel de grootste kanshebber. Althans, als we de berekeningen van het databureau OPTA mogen geloven. Het team van manager Gareth Southgate is deze zomer de favoriet tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Wat zijn de kansen van het Nederlands elftal?

Supercomputer simuleert het EK

Een zogenaamde supercomputer heeft het EK, dat van 14 juni tot 14 juli 2024 plaatsvindt, 10.000 keer gesimuleerd. Hieruit blijkt dat Engeland een kans van 19,9% heeft om te winnen bij de zeventiende editie van het EK, op de voet gevolgd door Frankrijk met 19,1%, Duitsland met 12,4%, Spanje met 9,6% en Portugal met 9,2%.

Oranje begint het toernooi op zondag 16 juni tegen Polen in het Volksparkstadion in Hamburg. Frankrijk is op vrijdag 21 juni de tweede tegenstander in Poule D, waarbij de wedstrijd in de Red Bull Arena in Leipzig wordt gespeeld. De groepsfase wordt afgesloten op dinsdag 25 juni tegen Oostenrijk, waarbij de wedstrijd plaatsvindt in het Olympiastadion in Berlijn.

Kansen Nederlands elftal op EK 2024

Volgens OPTA heeft Nederland een kans van 5,1% om de Europese titel te veroveren. De kans dat het team van bondscoach Ronald Koeman de achtste finales haalt is 76,82%, en de kans op een plek in de kwartfinales is 45,2%. De supercomputer berekende dat er een waarschijnlijkheid van 24,2% is dat Nederland de halve finales bereikt. De kans dat Nederland op 14 juli in de finale staat is 11,4%.

Wat vind jij? Denk je dat Nederland een kans heeft op het aanstaande toernooit? Wij horen graag je mening erover. Laat dus vooral een reactie achter op onze Facebookpagina!

Scroll naar boven