Kamal vertelt wat hij verwacht te krijgen: ”Ik wil geld, een vrouw, een huis en een auto”

Kamal vertelt wat hij verwacht te krijgen: ''Werk, een vrouw, een huis en een auto''

Nederland krijgt op Tripadvisor ‘vijf sterren’. En dus zitten de bootjes vol met nieuwskomers, die hebben besloten naar ons land te komen voor een beter leven. Inmiddels komen er zo’n duizend asielzoekers per week ons land binnen.

In de eerste twee kwartalen van 2023 zijn er ruim 19.350 asielaanvragen gedaan. Het overgrote deel van deze mensen, komt uit veilige landen.

Dat betekent dat er naast een economische, geen andere reden is om hutje en haard achter te laten. Denk aan landen zoals Algerije, Tunesië Nigeria, Gambia.

Tunesiër wil vrouw krijgen

Een verslaggever van Ongehoord Nederland heeft Ter Apel bezocht, om wat mensen aan de tand te voelen. Hij vraag een Tunesiër wat hij eigenlijk komt doen.

Kamal vertelt wat hij verwacht te krijgen: ''Werk, een vrouw, een huis en een auto''

De jongen zegt: ”Het leven in Tunesië is onaangenaam. Ik ben hier gekomen voor een beter leven. Ik heb werk nodig.” Er zijn ook mensen met andere doelstellingen. Zo wil een andere Tunesiër werk, een vrouw, een huis en een auto. Het is niet duidelijk of hij daar zelf moeite voor wil doen.

Gezinshereniging

Asielzoekers zijn overal het algemeen doorzetters. Als het op verblijfsvergunningen aanvragen aankomt althans. Want als statushouder mogen ze hun families over laten komen.

In de eerste twee kwartalen van 2023 werd gezinshereniging al 4.520 keer toegestaan. Asielzoekers hebben het recht om hun echtgenoot, levenspartner, (pleeg)kinderen en hun ouders naar Nederland te halen. En daar maken ze gretig gebruik van.

Politiek steekt kop in het zand

Ton van Kesteren lid Provinciaal Statenlid van de PVV in Groningen. Hij zegt: ”Als je hier rondloopt (in Ter Apel), zie je overwegend jonge mannen uit veilige landen.”

”Het is heel triest dat politiek verantwoordelijken dat niet zien en mensen naar de mond praten. Ze willen graag deugen, heten iedereen welkom.

Asielzoekers vaak crimineel

Het aantal asielzoekers dat de wet aan hun sandalen lapt, stijgt hard. In 2021 waren er 6.100 voorvallen, waarbij Nieuwe Nederlanders betrokken waren. Een jaar later is dat al gestegen tot 8.700 incidenten. De groep die op kop loopt in deze statistieken?

Kamal vertelt wat hij verwacht te krijgen: ''Werk, een vrouw, een huis en een auto''

Prioriteiten

Ton van Kesteren gaf in het verleden les aan asielzoekers. Nu ziet hij met lede ogen aan hoe ze er een janboel van maken. Volgend de oud-leraar kunnen we niet meer spreken van toevalligheden.

Hij wijst er ook op dat men in de politiek de primaire verantwoordelijkheid heeft voor de eigen bevolking. ”En dan kun je eens verder gaan kijken wat er mogelijk is. Dan kun je daarna lekker de wereld gaan verbeteren. Volgens Van Kesteren is men in de politiek de weg kwijt.

”Het moet bij de bron aangepakt worden. De grenzen sluiten, opvang in eigen regio. Dat is gezond verstand. Dat is dus ook rationeel beleid.”

”Je moet niet hele werelddelen op je schouders willen nemen en de samenleving daar vervolgens voor op laten draaien.”

Lekker op vakantie naar Gambia

Aan het einde van de video komt er nog een Gambiaan aan het woord. Hem wordt gevraagd of hij ooit nog terrugaat naar Gambia.

De man geeft aan dat hij wacht op zijn reisdocumenten: ”Dan kan ik even twee, drie weken op vakantie naar Gambia,”, zo zegt hij.

Asielzoekers gaan na krijgen verblijfsvergunning terug op vakantie naar eigen land

In mei van dit jaar ging Ongehoord Nederlanders ook al op visite bij mensen in Ter Apel. Ook toen waren er enkele mensen met hoge verwachtingen. Dat artikel kun je hier lezen.

Wat gaat er door je heen als je dit artikel leest? Laat het weten in de reacties en deelt dit artikel op sociale media!

Scroll naar boven