Kajsa Ollongren heeft de oplossing voor starre houding Erdogan

Kajsa Ollongren verwacht dat Erdogan ''wel omgepraat'' zal worden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil voorkomen dat Finland en Zweden lid worden van de NAVO. De man lijdt aan ernstige waanbeelden over vermeende steun aan PKK-terroristen en weigert daarom zijn ja-woord te geven.

Kajsa Ollongren heeft de oplossing voor starre houding Erdogan

Mooi, opgelost zou je denken. Dan knikkeren ‘we’ Turkije toch gewoon uit de NAVO? Zo makkelijk gaat dat niet en dus verschijnt minister Kajsa Ollongren ten tonele. Kajsa heeft ”alle vertrouwen” in de toekomstige toetreding van Finland alsook Zweden.

YouTube video player

Gesprekken

Onze zeer gewaardeerde D66 minister van Defensie verwacht ”goede gesprekken” tussen de bondgenoten van de NAVO, maar ook tussen Turkije, Finland en Zweden.

Dat gaat nog wat worden, want Erdogan zei gisteren dat de Finse en Zweedse diplomaten niet naar Ankara hoeven af te reizen voor onderhandelingen. Vreemde jongen, die Erdogan. Zijn buitenlandminister beweerde eerder namelijk dat het land de aanvragen ”niet wil blokkeren”.

Ollongren denkt niet dat Erdogan echt voor problemen gaat zorgen. De spanningen met Rusland zijn namelijk aanleiding om de NAVO ”in recordtempo” militair te versterken.

Nederland lyrisch over uitbreiding

Het kabinet is zeer blij met de besluiten van Finland en Zweden om bij de NAVO te willen horen. ”Het is zeer begrijpelijk dat ze lidmaatschap aanvragen. Voor beide landen zijn er veiligheidsrisico’s en voor de NAVO is uitbreiding strategisch van groot belang”, aldus Ollongren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven