Kabinet wil vliegen flink duurder maken, stelt absurde heffing voor

Kabinet wil vliegtaks verdrievoudigen

Het kabinet is (natuurlijk om klimaatredenen) van mening dat vliegen minder aantrekkelijk gemaakt moet worden. Als het aan onze democratisch gekozen en enorm gewaardeerde beleidsbepalers ligt, gaat iedereen die in een vliegtuig stapt hier per volgend jaar een flinke ‘boete’ voor betalen.

Vliegtaks

Dit heeft specifiek betrekking op vliegtaks. Deze heffing is eerder ingevoerd ‘om de Co2-uitstoot van je vlucht te compenseren’. Momenteel betalen reizigers acht euro per ticket. Het kabinet wil dat dit verhoogd wordt naar 24 euro per persoon. Dat is dus een verdrievoudiging.

Vliegtuig landt op Schiphol

De verhoging moet gaan gelden voor vertrekkende passagiers, kinderen tot twee jaar oud uitgezonderd. Dit voorstel heeft Sigrid Kaag (minister van Financiën) gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd.

Vliegen wordt stuk duurder

Met het verhogen van de vliegtaks wordt vliegen vanaf Nederlandse luchthavens dus duurder.

Het kabinet verwacht desalniettemin geen desastreuze gevolgen op korte termijn. Zij verwachten dat sommigen zullen afzien van een vliegreis, terwijl anderen een alternatieve manier van reizen proberen te vinden. Het kabinet houdt er ook rekening mee dat men zal proberen te vertrekken van buitenlandse luchthavens.

Create a Poll

Laat een reactie achter

Scroll naar boven