Kabinet: Wij gaan geen enkele Schiphol-passagier compenseren

Sigrid Kaag heeft verwoestend nieuws: ''Iedereen gaat dit voelen''

Het kabinet zal geen enkele passagier wiens vlucht vanaf Schiphol deze zomer geannuleerd wordt financieel compenseren. Minister van Financiën Sigrid Kaag vindt dat luchtvaartmaatschappijen dat maar moeten doen. Daarnaast vindt Kaag dat passagiers ook best kunnen kijken naar wat er allemaal wél goed gaat op Schiphol.

De vakantie van honderdduizenden Nederlanders staat op de tocht. Op korte termijn moeten luchtvaartmaatschappijen bekendmaken welke vluchten er exact geschrapt gaan worden.

“Heel vervelend”

Sigrid zegt enorm te doen te hebben met de onzekerheid waarin veel mensen verkeren. Kaag noemt de situatie “erg vervelend”, maar zegt samen met Mark Harbers van Infrastructuur veel contact te hebben met Schiphol.

“De sporen zijn uitgezet. Meer salaris voor werknemers en meer getraind personeel. Over een paar weken zou dat ervoor moeten zorgen dat het aantal vliegbewegingen weer toeneemt.”

Complimenten voor Benschop

Kaag is lovend over de aanpak van Schiphol CEO Benschop. “Het kabinet vertrouwt dat de heer Benschop de zaak voortvarend zal blijven aanpakken en ook zal oplossen.” Luchtvaartmaatschappijen kunnen volgens Kaag veel doen.

Omboeken, een andere optie aanbieden, vouchers uitdelen of geld terug zijn allen mogelijkheden waaruit klanten kunnen kiezen. “Sommige mensen denken wellicht dat de overheid iets gaat doen, maar dat is echt niet zo.”

Tenslotte wijst Kaag op het feit dat er ook heel veel wel goed gaat op Schiphol. Ze denkt dat Benschop en zijn team enorm gedreven zijn alle verbetertrajecten door te voeren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven