De asielcrisis in Nederland neemt zo langzamerhand bizarre vormen aan. Zowaar lijkt politiek Den Haag door te krijgen dat het land in brand staat. Veel te laat natuurlijk, maar in een poging de instroom van de asielzoekers te beperken, ligt er volgens Haagse bronnen een plan op tafel die de instroom voorlopig een halt kan toeroepen.

Het gaat hierbij om gezinshereniging. Momenteel zijn daar weinig tot geen eisen voor en Nederland laat iedereen binnen. Behalve als je Nederlander bent en graag een buitenlandse partner naar ons land wilt halen. Dan geldt er opeens een hele hoop papierwerk.

Nieuwe regels

In het nieuwe plan is opgenomen dat er moet worden gekeken naar huisvesting. Niet alleen voor reguliere, maar ook voor asielmigranten. Het komt erop neer dat erkende vluchtelingen hun families naar Nederland kunnen halen zodra zij in een woning zitten.

Kabinet: Nieuwe regels voor gezinshereniging asielzoekers

Gister werd bekend dat Hugo de Jonge en Eric van den Burg dat graag willen bewerkstellingen en asielzoekers zo snel als mogelijk een woning willen aanbieden. Mocht dat lukken, dan hebben al deze asielzoekers dus recht op hereniging met de achtergebleven families. Zonder inkomenseis.

BEKIJK OOK  Spijt bij gezinnen met Oekraïense vluchtelingen in huis: ''Wat een hel!''

15.800 statushouders

Momenteel zitten er ongeveer 15.800 statushouders in asielzoekerscentra. Zij hebben te horen gekregen dat zij definitief in Nederland mogen verblijven. Op het moment dat zij een woning toebedeeld krijgen, mogen zij hun families dus naar ons land halen.

 


Like it? Share with your friends!