Kabinet: ’Mogelijk twee keer herprikken in 2022’

Het kabinet verwacht dat de gehele bevolking zich volgend jaar opnieuw moeten laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid.

Bedrag gereserveerd

Om dit te kunnen bekostigen heeft het kabinet een bedrag van 134 miljoen euro gereserveerd. Dit is wel een ‘voorlopig onwaarschijnlijke scenario’. In de toelichting van dit scenario zeggen ze dat het gaat om “het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”. Dit meldt NRC.

Dit geld zou bedoeld zijn voor “de uitvoeringscampagne van het vaccineren in 2022.”, volgens een woordvoerder van het ministerie. Dit bedrag is een schatting van het bedrag dat nodig zou zijn om verschillende partijen als de GGD te betalen.

We moeten benadrukken dat het op dit moment nog niet zeker is of deze maatregel noodzakelijk is. Dit is volgens een woordvoerder “afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau.” Daarom is er in de begroting rekening gehouden met het maximale scenario om de gehele bevolking opnieuw te prikken. Het is dus afwachten hoeveel besmettingen er komen volgend jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven