Kabinet houdt kaken gesloten over omstreden mondkapjesdeal

Er lijkt maar geen einde te komen aan de kwestie over de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft tot op heden nog geen concrete feiten naar buiten gebracht, en de rol die Hugo de Jonge heeft gespeeld.

Kamervragen

Zelfs na meerdere kamervragen heeft het het ministerie van Volksgezondheid besloten om nog niks naar buiten te brengen. De reden? ‘Zolang het onderzoek naar de deal nog loopt zou dat niet zorgvuldig en volledig zijn’, aldus Conny Helder (Medische Zorg).

Volgens Conny zou “een deel van het feitenrelaas uitlichten geen recht doen aan de zorgvuldigheid en de volledigheid van het onderzoek”. Wel bevestigt ze dat alle uitkomsten van het lopende onderzoek er voor de zomer moeten liggen. Wel zegt ze hierbij dat het afhankelijk is van “onder andere de voortgang bij het te houden hoor- en wederhoorproces”.

sywert van lienden

Aanleiding onderzoek

Het onderzoek komt nadat er afgelopen week een artikel in de Volkskrant verscheen waaruit bleek dat Hugo de Jonge er bij een ambtenaar op aandrong om met Sywert in gesprek te gaan. Hij zei hierover in een WhatsApp gesprek: “Je kunt die Sywert beter inside pissing out hebben dan outside pissing in. Met een klein beetje verdraagzaamheid moet dat lukken. Hoop echt dat het lukt.”

https://youtu.be/1lC-u3HgAAA

Laat een reactie achter

Scroll naar boven