Kabinet heeft enorm pijnlijke mededeling voor arme gezinnen: “Helaas”

Kabinet heeft enorm pijnlijke mededeling voor arme gezinnen: "Helaas"

Hoewel het kabinet geld uitgeeft aan de meest onzinnige zaken en prijzen steeds hoger worden, ziet de coalitie het niet zitten om arme gezinnen in Nederland een financieel steuntje in hun rug te geven. Dat heeft Mark Rutte na de ministerraad gezegd.

De linkse oppositie had hier specifiek om verzocht, maar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen er niet aan meewerken.

Heel serieus naar gekeken

De premier stelt alle voorstellen van de oppositie in een poging om de koopkracht te repareren “heel serieus” zijn onderzocht. Helaas kunnen uitvoeringsorganisaties “niet nog meer veranderingen aankunnen.” Daarmee zouden reguliere uitkeringen en toeslagen zelfs in gevaar kunnen komen en dat is een groot risico.

Of dat echt zo is of dat de premier dit handig formuleert om zo niet te hoeven zeggen dat men er gewoon geen zin in heeft, is en blijft de vraag.

Volgend jaar nieuwe kans

Volgend jaar is Rutte bereid om opnieuw te kijken hoe arme gezinnen geholpen kunnen worden. Tegelijkertijd wijst Rutte erop dat Nederland een van de koplopers is in Europa met betrekking tot inkomenssteun en lastenverlichting. Inmiddels heeft kabinet hier al zes miljard euro voor uitgetrokken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven