Kabinet eist tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers, gemeente niet blij

Groot nieuws met betrekking tot asielzoekerscentrum Bant

Inwoners van het Flevose dorp Bant kunnen hun borst natmaken. Staatssecretaris Eric van der Burg heeft de blijde boodschap verkondigd: hij wil dat er een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers in het pittoreske dorpje wordt gebouwd.

De gemeente Noordoostpolder, waar Bant onder valt, moet officieel nog toestemming geven. Toch is al bekendgemaakt dat er vrijwel niemand van het 1.500 inwoners tellende dorpje zit te wachten op de komst van asielzoekers. De gemeente heeft er eigenlijk ook geen zin in.

Van der Burg: Kansrijke locatie!

Van der Burg noemt Bant een ”kansrijke locatie”. Het is de bedoeling dat het nieuwe aanmeldcentrum op loopastand van het reeds bestaande asielzoekerscentrum in Luttelgeest komt. Er moeten 250 tot 300 opvangplekken gerealiseerd worden in Bant.

Gratis vervoer

Waar in Ter Apel iedereen die aast op een uitkering en een mooie woning binnen kan lopen, wordt dat in Bant iets anders geregeld. Als asielzoekers interesse hebben in een mooie plek in het nieuwe centrum, zullen ze eerst een afspraak moeten maken.

Het COA zal dan zorg dragen dat er netjes bussen worden geregeld, die de asielzoekers helemaal graties naar hun nieuwe bestemming zullen transporteren.

We geven de winkeliers alvast een goedbedoelde tip: installeer detectiepoortjes, metalen detectoren en regel een traliehek voor tijdens sluitingstijd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven