Jumbo onder vuur: supermarkt heeft groot tekort aan melk en liegt tegen klanten

Jumbo verkoopt vanaf nu seksspeeltjes: ''Dat willen we normaliseren''

Supermarkt Jumbo, vooral bekend door Glennis Grace en irritante reclames met Frank Lammers, ligt onder vuur. De gele detailhandel heeft namelijk een groot tekort aan melk, maar is niet helemaal eerlijk over de reden hiervan.

Melk, een product dat godzijdank eens niet uit Oekraïne komt. Toch zijn in veel Jumbo-filialen lege schappen te zien. Hoe dit kan? Tsja, de redenen schijnen nogal uiteen te lopen…

Zo geeft het ene filiaal de schuld aan ‘leveringsproblemen bij Campina’, een ander aan het distributiecentrum en weer een andere vestiging spreekt van landelijke leveringsproblemen.

Te weinig neerslag

Een Jumbo-supermarkt maakt het echter wel heel erg bont. “Landelijk hebben we te maken met een tekort aan melk. De oorzaak ligt bij het feit dat we te maken hebben met geen tot weinig neerslag waardoor het gras te weinig vocht heeft. Hierdoor is de productie van melk veel te laag ten opzichte van de vraag”, zo valt te lezen op een briefje dat voor de vitrine is opgehangen.

Boeren: Jumbo liegt!

Kansloos natuurlijk. Dat vindt ook BBB-Kamerlid Caroline van der Plas. Op Twitter schrijft ze: ”Hallo Jumbo! Wat is het nou? Of wilt u gewoon niet meer betalen? Make up your mind.”

Boeren beweren namelijk dat Jumbo niet bereid is tot het betalen van hogere productiekosten. In een statement laten zij weten: ”Er is geen tekort aan zuivel. Jumbo vertikt het om een kostprijsdekkende prijs te betalen aan de zuivelfabrieken. Dat opgeplakte A4tje is een leugen. Jumbo maakt misbruik van de onwetendheid van de klant.” Volgens de boeren gaat het voor de retailers om een stijging van slechts een paar cent per liter. Bovendien is het ‘neerslagtekort’ volgens een boer op Twitter sowieso geen huidig probleem, omdat de koeien nog geen gras van 2022 krijgen gevoederd.

Leuk, die Jumbo.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven