Julius wilde niet meer leven, totdat hij verliefd werd op Ash en Pikachu

Julius wilde niet meer leven, totdat hij verliefd werd op Ash en Pikach

Na iets meer dan een kwart eeuw neemt het nog immer populaire Pokémon deze week afscheid van zijn meest bekende mascottes Ash en Pikachu. En daar zijn fans ontzettend verdrietig om.

In Utrecht vindt momenteel het grootste Pokémon-toernooi van Nederland plaats. Het Algemeen Dagblad ging er langs en sprak met enkele verstokte fans, waarvan sommigen zelfs compleet in Pikachu-kostuum komen opdagen.

Leven gered

Een van de bezoekers is Julius Brunfeldt. Hij is helemaal vanuit Finland gekomen en vertelt hoe Pokémon zijn leven heeft gered toen hij suïcidaal was.

“Zonder Pokémon was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. In een periode dat het heel slecht met mij ging kwamen Ash en Pikachu op het juiste moment. Ik vond troost in hun afleveringen en begon me te verdiepen in deze fantastische wereld.”

Heb er alles aan te danken

Volgens Julius is Pokémon meer dan een serie. “Het is een roeping. Alles wat ik in mijn leven nu voor elkaar heb, mijn werk, mijn huis, mijn vrienden: ik heb het allemaal aan Pokémon te danken.”

“Ik durf wel te zeggen dat Pokémon mijn leven gered heeft. Het brengt me zelfs ook succes en prachtige reizen naar verre landen, want ik sta zesde op de wereldranglijst van het kaartspel!’”

 

Scroll naar boven