Julietta D bijna in de haven, opvarenden zijn gered

De stuurloze Julietta D

Tijdens storm Corrie lag bulkschip Julietta D in een ankervak. Toen het anker van het schip losliet, botste het schip echter op olietanker Pechora Star. Er zou een groot gat in de romp zijn ontstaan, waardoor er veel water het schip binnen stroomde. De Nederlandse kustwacht heeft daarop een reddingsactie met twee helikopters en twee reddingsboten georganiseerd. Ook de Belgische kustwacht stelde een helikopter beschikbaar.

Gelukkig zijn alle opvarenden van de Julietta D veilig van het schip afgehaald. De situatie op het andere schip, de Pechora Star, zou stabiel zijn. Tijdens pogingen om een tweede sleepboot te koppelen, zijn er wel twee mensen lichtgewond geraakt op de sleepboot en op één van de reddingsboten.

De Julietta D komt bijna aan in de haven van Rotterdam

De Julietta D werd in eerste instantie door een sleepboot weggesleept. Om de boot de haven in te krijgen, zijn echter twee sleepboten nodig. Vanwege de storm gisteren, lukte het niet om die tweede boot aan de Julietta D gekoppeld te krijgen. Nu de golven en de wind minder heftig zijn, kan de boot eindelijk de haven in gesleept worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven