Jos B. veroordeeld tot 16 jaar cel

Jos B. bij zijn arrestatie

Jos. B werd in 2020 veroordeeld tot 12,5 jaar cel. In hoger beroep is Jos B. nu veroordeeld tot 16 jaar cel voor de dood op Nicky Verstappen. De straf van Jos B. is nu dus hoger uitgevallen. De rechtbank rekent het B. aan dat hij steeds is blijven ontkennen. Daarmee zou hij extra leed hebben veroorzaakt voor de nabestaanden van Nicky.

Nicky verdween in 1998

Nicky was elf jaar oud toen hij verdween op zomerkamp. Zijn lichaam werd een dag later gevonden in de buurt van het zomerkamp. Destijds kon er geen verdachte werden aangehouden, tot er in 2018 een groot DNA-onderzoek uitgevoerd werd. Jos B. was echter al op de vlucht toen zijn naam naar boven kwam. B. is een ervaren bushcrafter en probeerde zijn kennis te gebruiken om uit handen van de politie te blijven. Na een grote zoektocht werd hij in Spanje echter alsnog gearresteerd.

Eindelijk gerechtigheid voor de familie

Voor de familie van Nicky Verstappen komt er nu eindelijk gerechtigheid. Al die jaren wist de familie niet wie Nicky dit had aangedaan en wat er precies is gebeurd. Nu is Jos B. definitief schuldig bevonden en zal hij zijn straf verder moeten uitzitten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven