Jort Kelder haalt uit naar arme mensen: “Stemrecht inleveren”

Presentator (van wat eigenlijk) en podcastmaker Jort Kelder is veel te ver gegaan. In zijn column in het Financieele Dagblad is hij helemaal losgegaan over de nivellering in Nederland en over het ‘pesten van rijke mensen zoals hij’.

Jort Kelder

Jort wilde dat hij een Duitser was. Dan gaat sowieso al niet goed met je, maar Jort gaat nog even door. De nivellering in dit land is helemaal doorgeslagen volgens Jort.

Ladderzatte Jort Kelder haalt uit naar arme mensen: "Die verdienen geen rechten"

Het toptarief in ons land is 49,5 procent van al het inkomen dat boven de 73.000 euro ligt. Dat wil dus zeggen dat inkomen onder dat bedrag minder belast wordt, maar van alles wat je daarboven verdient gaat bijna de helft naar de schatkist. Daar werk je dus voornamelijk voor.

“Dat lot treft 1,3 miljoen belastingplichtigen in box 1. Waren we maar Duitsers, die pas vanaf 277.826 euro te maken krijgen met een belastingtarief van 45 procent”, aldus een briesende Jort die het allemaal te veel wordt. “Stop met het pesten van de elite”, zo gooit hij er nog achteraan.

Arme mensen

Jort Kelder heeft het sowieso al niet op de minderbedeelde medemens. Hij riep namelijk al dat arme mensen, die minder dan 5.000 euro belasting betalen op jaarbasis, geen rechten verdienen. Waarom? “Omdat ze niks bijdragen”

Ladderzatte Jort Kelder haalt uit naar arme mensen: "Die verdienen geen rechten"

Jort is van mening dat ‘dit soort mensen’ geen stemrecht meer moeten krijgen. “Mensen die niet aan de schatkist bijdragen, hoeven van mij niet per se daar heel veel over te zeggen te hebben.”

“In de negentiende eeuw was dat zo. Het gaat er nooit meer komen, maar ik vind wel dat er voordelen aan zitten”, aldus de vermeende minnaar van Mark Rutte.

Jort heeft veel geld

Dat Jort een pedant mannetje is, moge duidelijk zijn. Vorig jaar kreeg hij het flink aan de stok met Google. Dat ging toen over nepadvertenties, waarbij zijn afbeelding werd gebruikt om cryptomuntjes te promoten.

In een interview met SBS6 vertelde hij al 70.000 euro te hebben afgetikt aan advocaatkosten. Tegen de interviewer sneerde hij toen: ”Daar moet jij hard voor werken, maar ik niet he. Een verschil.”

Ladderzatte Jort Kelder haalt uit naar arme mensen: "Die verdienen geen rechten"

Deze kansloze opmerking viel niet lekker. Nu kijkt Jort hierop terug en vertelt dat hij dronken was. ”Ik had zes negroni’s op. Dat moet ik eerlijk toegeven, ik was wat overmoedig. Ik kwam terug van een etentje dat uit de hand gelopen was, een natte lunch en ik was gewoon stierlijk vervelend.”

Scroll naar boven