Joris (54) krijgt deurwaarder voor vergeten boete, moet nu 20! keer zoveel betalen

Joris (54) krijgt deurwaarder voor vergeten boete, moet nu 20! keer zoveel betalen

De 54-jarige Joris uit het Belgische Rillaar kreeg gisteren een niet zo fijne verrassing. Hij werd bijkans uit zijn bed gebeld door een deurwaarder, die hem meldde dat hij een boete kwam innen. Het bedrag was nu echter bijna 20! keer zo hoog. Woest is Joris.

Joris had deze week nog wel speciaal vrijgenomen van zijn werk zodat hij even lekker zou kunnen genieten. Dat is nu niet meer bij dankzij een onaangenaam bezoek van de deurwaarder.

Antwerpen

Tegen Het Nieuwsblad vertelt hoe hij de boete heeft gekregen. ”Ik reed een paar jaar geleden Antwerpen binnen met mijn wagen, zonder daar over na te denken.”

”Ik kreeg een boete voor de lage-emissiezonde in de stad. Het bedrag dat ik moest betalen was 150 euro.” In samenspraak met de gemeente Antwerpen wordt besloten dat hij de boete in delen mag betalen.

Joris (54) krijgt deurwaarder voor vergeten boete, moet nu 20! keer zoveel betalen

De eerste twee delen van 66 euro betaalt hij, maar het restant van 17,68 euro vergeet hij over te maken. ”Natuurlijk is dat mijn fout, maar vergeten is menselijk.” Omdat hij het vergat dacht hij er niet meer over na, maar Antwerpen is hem niet vergeten.

Deurwaarder

Zeventien! maanden later, gisteren dus, staat de deurwaarder aan de deur. ”Ik was net wakker en had geen idee wat er aan de hand was en waarvoor hij kwam. Maar binnen 28 uur moet ik 292 euro betalen en anders worden mijn spullen in beslag genomen.”

”De man was vriendelijk en professioneel, maar dit gaat nergens over. Zo ga je toch niet met mensen om?”, treurt Joris die zich verslagen voelt.

Hij heeft meteen actie ondernomen. ”Ik heb gebeld en gemaild naar het kantoor, maar die verwijzen me steeds door naar andere vestigingen of naar de stad Antwerpen zelf. Ze hebben met verteld dat ze herinneringen hebben verstuurd, maar ik heb nooit iets ontvangen.”

Negatieve spiraal

Joris vindt het belachelijk wat hem wordt aangedaan en wijst er bovendien op dat ‘zulke praktijken’ mensen alleen dieper in de ellende duwen. ”Al die herinnering- en dossierkosten, boetes die praktisch verdubbelen. Ik weet dat die mensen ook maar hun job doen, maar het systeem moet gewoon veranderen.”

Scroll naar boven