Jordy zit in de uitkering en is toe aan rustmomentje, krijgt een gratis vakantie

Jordy heeft een uitkering en is toe aan 'rustmomentje', krijgt een gratis vakantie

Het is zomer en dus gaan mensen massaal op vakantie. Tenminste, mensen die dat kunnen betalen. Jordy Bakker uit Arnhem leeft van een uitkering en heeft torenhoge schulden opgebouwd. Toch was hij toe aan een ‘rustmomentje’.

Vakantie

Jordy was er ook wel hard aan toe. Eventjes weg, weg uit de dagelijkse sleur van het uitkeringsleven. Even nergens meer aan denken, de batterij weer opladen.

Begin juli is hij een weekje op vakantie gestuurd. Hij ging kamperen in Ameland. De 31-jarige Jordy was al jaren niet meer op vakantie geweest.

Dankzij De Vakantiebank, een stichting die mensen met weinig geld helpt om op vakantie te gaan, heeft Jordy genoten van een weekje genieten op andermans kosten. Nu is hij dat wel gewend met zijn uitkering. Maar dit keer was het toch anders.

Google

Jordy zegt tegen De Gelderlander: ”Ik was toe aan vakantie en ben toen gaan googelen. Zo kwam ik bij De Vakantiebank.”

”Een hulpverlener dacht dat dit alleen voor gezinnen was, maar dat zag ik nergens staan. Gelukkig kon iedereen met weinig geld zich aanmelden. Ook alleenstaanden hebben een oplaadmomentje nodig.”

Jordy heeft geen cent besteden. Hij heeft een Wajong-uitkering bemachtigd, terwijl belastingbetalers er ook indirect zijn torenhoge schulden mee aflossen. Hij kan 50 euro per week te besteden, maar wilde er toch graag even tussenuit piepen.

Nieuwe energie

Jordy wist al sinds november vorig jaar dat jij in juli dit jaar gratis met vakantie zou mogen. Dat gaf hem nieuwe energie en hij keek er ontzettend naar uit.

Hij wilde het liefst niet gaan tijdens de schoolvakanties, want dan is het erg druk. Overal kinderen enzo. Dat was ook weer niet de bedoeling. Hij wilde daarom graag in juli, zodat hij in alle rust kon genieten.

Jordy is samen met een vriendin van hem gegaan. Ook zij had al jaren geen vakantie gehad en kon ook een oplaadmomentje gebruiken.

”We stonden op een camping, in een grote tent. Alles was geregeld. Ook eten en drinken. De koelkast was helemaal vol.” Dat het een paar dagen regende maakte hem weinig uit: ”Dit is Nederland, he.”

Scroll naar boven