Jopie (82) zoekt al anderhalve maand een passende woning ‘Er is niks mogelijk’

Jopie Glas uit Egmond aan Zee is nog steeds aan het wachten op een benedenwoning. Door haar reuma kan ze amper de trap af om boodschappen te doen. Daarom zoeken ze al meer dan twee jaar een passend huis. Ze kwam in augustus in het nieuws toen haar beganegrondwoning onder haar neus voorbijging. 

Anderhalve maand verder

We zijn nu anderhalve maand verder en ze woont nog steeds in haar bovenwoning. “Er zijn haar wel een aantal woningen aangeboden, maar daar zat geen passende tussen”, aldus haar zoon.

“Die waren allemaal ver buiten het centrum van Egmond aan Zee, wat betekent dat ze een half uur moet lopen om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan. Dat is voor mijn moeder hetzelfde obstakel als die trap.”

Toen dit in het nieuws was kwamen er ontzettend veel reacties. “We zijn echt overdonderd door de vele steunbetuigingen. Ook kregen we berichten van mensen die wilden ruilen, maar daar zat niks bij. Mijn moeder wil in Egmond blijven en dicht bij het centrum, zodat ze dat wat ze nog kan op haar leeftijd, nog zo lang mogelijk kan blijven doen.”

Kennemer Wonen heeft na het zien van de beelden haar excuses aangeboden. “Dat hebben ze uitgebreid gedaan”, zegt Ab Glas. “Ze hebben uitgelegd hoe ze wel in aanmerking kan komen voor een benedenwoning. Ook hebben we afgesproken dat wanneer we een woning zien, we elkaar bellen. We hebben er vertrouwen in dat het uiteindelijk gaat lukken.”

“Er zijn passende seniorenwoningen in het dorp aanwezig. We moeten alleen wachten tot die vrijkomen, en daar hebben we geen invloed op. Mijn moeder wil nu vooral rust en rustig wachten tot er goed nieuws komt.”

Reactie Kennemer Wonen

Hieronder de reactie van Kennemer Wonen:

“Op dit moment woont mevrouw Glas inderdaad nog in de betreffende bovenwoning in Egmond aan Zee”, laat een woordvoerder van de woningcorporatie weten. “Wij hebben contact gehad met de familie van mevrouw Glas, en aangegeven hoe zij in aanmerking kan komen voor een woning die beter past bij haar situatie.”

“Er is geen tijdsindicatie te geven hoe snel mevrouw Glas een andere woning zal hebben. Ze heeft een flink aantal inschrijfjaren en voldoet aan de voorwaarden om snel in aanmerking te komen voor een andere woning. Dus zodra zij reageert op een gewenst huis, bestaat er grote kans dat zij daar naartoe kan verhuizen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven