Jongetje uit Nijverdal al twee weken vermist, familie boos op politie

Loterijwinnaar investeert zijn geld in iets absurds en moet 21 jaar de cel in

De 13-jarige Arwand uit Nijverdal is al twee weken lang vermist. Sinds 8 april is er niets meer vernomen van de jongen.

Arwand werd voor het laatst gezien in een bibliotheek in Nijverdal. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor, zo zeggen de familieleden tegen Hart van Nederland.

Zoeken

De familie is al twee weken op zoek naar Arwand. ”We doen niks anders dan zoeken, flyeren en aandacht vragen. We willen van iedereen die toen in Nijverdal was weten of ze iets hebben gezien.”

”Was hij alleen of verkeerde hij misschien wel in gezelschap van iemand?”, zo vraagt tante Raihaana Ainoel zich verontrust af.

https://twitter.com/ArmoedeMaaktM/status/1649829769075097602

‘Amber Alert niet nodig’

De familie wil dat de politie een Amber Alert uitstuurt, maar de politie heeft hier geen zin in. Dit tot woede van de familie, zo geeft de tante aan.

Volgens de politie is er ‘nog geen aanleiding’ voor een Ambert Alert. Tegen Hart van Nederland laten zij weten dat dit een middel is dat wordt ingezet wanneer een vermist kind in levensgevaar verkeert.

Een woordvoerder zegt er letterlijk over: ”Het is best een zwaar middel en dat wordt niet zomaar gebruikt.”

Familie bang voor ontvoering

Die woorden moeten keihard binnenkomen bij de familie, die de jongen al twee weken kwijt zijn. Ze vrezen dat Arwand niet vrijwillig is weggegaan.

Ze denken dat hij onder dwang is meegenomen. ”Een kind van 13 jaar kan niet zomaar twee weken van de radar zijn. Hij is geen jongen die zomaar wegloopt.”

Scroll naar boven