Jongetje met het syndroom van Down steelt harten met zijn charmante glimlach

Jongetje met het syndroom van Down steelt harten met zijn charmante glimlach

Vraag iemand die ooit een kind heeft opgevoed met het syndroom van Down hoe het is en zij zullen je waarschijnlijk vertellen hoe leuk en mooi het is. Vaak wordt gedacht dat het opvoeden van een kind met het syndroom van Down een onmogelijke opgave is en dat het veel moeilijker is dan het opvoeden van een ‘gezond’ kind.

Natuurlijk weten degene die een kind met het syndroom van Down hebben opgevoed wat de waarheid is. Uiteraard komt het met zijn eigen voor en tegenslagen, maar welk deel van het ouderschap niet?

Wij vinden het prachtig om te zien wanneer kinderen met het syndroom van Down worden opgenomen in gezonde families en hun leven kunnen leiden zoals ze dat graag zouden willen. Vraag het maar aan de familie Baxter uit Rochester (Engeland) wiens zoon Riley Baxter, die lijdt aan het syndroom van Down, model stond!

De 4-jarige stond model voor een advertentie van Mothercare, met zijn prachtige glimlach en charme die de mensen heeft verovert. Riley’s vader (Stuart) een salesmanager, vertelde aan Caters News: “We hebben hem vanaf jonge leeftijd ‘Smiley Riley’ genoemd, omdat hij mensen echt gelukkig maakt met zijn glimlach en mensen op een slechte dag vrolijk maakt. ”

Ondanks dat hij het syndroom van Down heeft doet hij niks anders dan glimlachen. Voor zijn ouders (Stuart en Kirsty) is zijn vertrouwen gekomen als een opluchting, ze dachten niet dat hij altijd zo positief zou blijven. Stuart en Kirsty waren in eerste instantie twijfelachtig, omdat ze wisten dat ze een kind met het syndroom van Down zouden opvoeden. Ze vreesden dat hij gepest zou worden, omdat hij anders zou zijn dan andere kinderen.

Riley was altijd heel sterk en heeft allerlei obstakels overwinnen in zijn leven, daarnaast maakt hijn grote vooruitgang in het leren van gebarentaal. Riley is zelfs een inspiratie voor anderen. Vroeger had hij het niet zo makkelijk, vanwege zijn zwakke spieren had hij een rollator nodig tot hij 3 jaar oud was. Wandelen was iets wat extra zwaar voor hem was, het kostte hem twee keer zoveel moeite.

Zelfs in deze periode van zijn leven bleef hij heel sterk en vastbesloten dat dit hem niet tegen hield. Hij kwam hier bovenop en toen kwamen er allerlei mooie dingen op zijn pad. Hij werd gevraag om model te staan voor Zebedee Management. Mensen werden verliefd op zijn glimlach en vervolgens kreeg hij een modellencontract aangeboden door Mothercare.

Kleine Riley heeft het goed opgepakt en houdt van de camera. Hij weet keer op keer mensen hun hart te stelen door zijn glimlach of door zijn tong uit te steken.

“Nadat ons werd verteld dat hij het syndroom van Down had, huilde ik, niet omdat ik minder van hem zou houden, maar gewoon omdat ik wist hoe wreed de wereld kan zijn. Dat was het eerste wat in mij op kwam, maar de werkelijkheid heeft laten zien hoe fout ik zat.” Bekijk de video hieronder over Riley:

Rainbow Baby With Down Syndrome Melts Heart As A Model

Wij hebben heel veel bewondering voor kleine Riley. Wat prachtig om te zien hoe hij mensen hun hart weet te veroveren met zijn glimlach. Als jij hier ook van geniet, deel dit dan met je vrienden en familie!

Bron: Caters News

Laat een reactie achter

Scroll naar boven