Jongetje als enige in zijn klas niet uitgenodigd op een verjaardag omdat hij Down heeft

Jongetje als enige in zijn klas niet uitgenodigd op een verjaardag omdat hij Down heeft

Soms gebeuren er bepaalde dingen die ons hart breken. De Canadese Sawyer is geboren met het Syndroom van Down. Het kind werd als enige uit zijn klas niet uitgenodigd voor de verjaardag van een klasgenootje. Alleen om het feit dat het down heeft.

Brief

De moeder van Saywer heeft besloten om de ouders van de jarige te confronteren middels een post op Facebook. Dit schrijven is zeer emotioneel.

“We kennen elkaar niet goed, maar mijn zoon Sawyer en je kind zitten in dezelfde klas”, begint Jennifer Kiss-Engele haar brief aan de ouders.

“Ik heb begrepen dat je kind onlangs uitnodigingen heeft uitgedeeld voor zijn verjaardag. Sawyer was de enige die geen uitnodiging kreeg.” Volgens de verdrietige moeder is het geen toeval dat Sawyer niet mag komen. ”Ik begrijp dat het een opzettelijke beslissing was mijn zoon niet te vragen.”

‘Blijere kinderen bestaan niet’

“Ik weet dat het niet komt omdat hij gemeen is, want blijere kinderen bestaan haast niet. Ik weet ook dat het niet komt omdat hij niet leuk is: hij heeft een geweldig gevoel voor humor en een aanstekelijke lach. Het komt ook niet omdat Sawyer niet met je kind overweg kan.

”Hij heeft het regelmatig over je kind. De enige reden waarom je het oké vond om mijn kind niet uit te nodigen, is omdat hij down heeft.”

Niet boos

Jennifer wijt het buitensluiten aan een gebrek aan kennis over down. ””Ik weet dat als je hier meer over had geweten, je dit nooit gedaan had. Ik ben niet boos. Ik denk juist dat dit een mogelijkheid is om mijn zoon beter te leren kennen.

Mensen met down zijn willen hetzelfde als jij en ik. Ze willen vriendschappen, relaties, liefde, ze willen iets bijdragen, ze willen een betekenisvol leven hebben én ze willen naar verjaardagen.”

Jennifer merkt dat haar zoon bijna nergens meer wordt uitgenodigd. Ze vindt dat ze als moeder heeft gefaald en schrijft: ”Ik heb een jaar voorbij  laten gaan waarin ik meer had kunnen doen om anderen voor te lichten over down. Als ik dat had gedaan, zouden we misschien niet in deze situatie zitten.”

Speciale uitnodiging

De brief van Jennifer, die duizenden keren werd gedeeld, maakte veel los. In een update laat ze weten dat de aangesproken ouder inmiddels met het jarige kind heeft gepraat. Die maakte daarop een speciale uitnodiging voor Sawyer. “Sindsdien straalt hij en hij houdt er niet over op”, besluit Jennifer.

“Ik hoop dat ouders het gesprek willen aangaan met hun kinderen en misschien die ene ‘extra’ uitnodiging willen maken. Kinderen verdienen dit niet.”

Scroll naar boven