Jongetje (3) ontsnapt uit peuteropvang, ouders in shock

In het Limburgse Weert is eergister een 3-jarig jongetje ontsnapt uit de peuteropvang. Medewerkers van de opvang waren het kind uit het oog verloren, waarna het jongetje er vandoor is gegaan. Een oplettende voorbijgang trof hem vervolgens aan langs een drukke weg.

Langs de weg

Dat meldt Dagblad de Limburger. Het jongetje liep langs de zeer drukke Sint Jozeflaan, toen een voorbijganger opmerkte dat dat niet helemaalnormaal was. Hij belde direct het alarmnummer, waarna de hulpdiensten er binnen de kortste keren waren en het kind in veiligheid konden brengen.

Het vermoeden bestaat dat het kind via een poortje in een hek wist te ontsnappen. Een woordvoerder van de opvang zegt het voorval te betreuren. “Het is vreselijk, vooral omdat we veiligheid zo hoog in het vaandel hebben staan.” Zelf hadden ze snel na de ontsnapping ook al door dat het kind er vandoor was gegaan. Medewerkers hebben toen direct 112 gebeld en zijn zelf gaan zoeken in de omgeving en in het gebouw.

De opvang komt graag in contact met de passant, een vrouw die haar hondje uit aan het laten was, om haar te bedanken voor het alerte optreden. Met de ouders van het kind en de betrokken medewerker zijn er direct gesprekken gevoerd over het voorval. “Ook met de basisschool gaan we praten hoe we dit kunnen voorkomen. Zoiets mag nooit meer gebeuren”, aldus de woordvoerder.

Scroll naar boven