Jongetje (11) stapt uit het leven nadat zijn vriendin als grap haar eigen heengaan veinst

Jongetje (11) stapt uit het leven nadat zijn vriendin als grap haar eigen heengaan veinst

Anno 2023 worden er nog steeds kinderen gepest. In sommige gevallen heeft dit onomkeerbare gevolgen, zo is al vaker gebleken.

Onlangs brachten wij nog een verhaal dat gepubliceerd werd bij Het Laatste Nieuws. Een meisje werd op school jarenlang gepest en zag nog maar een uitweg.

Pesten

Pesten beperkt zich niet alleen tot scholen. Ook online moeten veel kinderen onzettend heftige dingen ondergaan. Het verhaal van de pas 11-jarige Tysen Benz is hartverscheurend.

Het gebeurde weliswaar in 2017, maar wij hebben besloten om dit artikel te plaatsen ter herinnering aan de jongen. Ook willen we graag nogmaals benadrukken dat pesten moet stoppen.

Grap

Tysen besloot op 14 maart 2017 uit het leven te stappen, nadat hij het doelwit werd van een misplaatste grap op sociale media. De grap werd uitgehaald door een meisje dat zijn vriendinnetje was.

Hoewel de exacte details van de grap niet bekend zijn gemaakt, deed zijn vriendinnetje zich voor als iemand anders. Ze benaderde Tysen en vertelde dat zijn vriendin was omgekomen.

De jongen was hier zo door van streek, dat hij besloot ook niet meer te willen leven. Zijn moeder trof de jongen later die avond aan, hij had zich geprobeerd op te hangen.

Geen straf

Geprobeerd is nog hem te redden middels kunstmatige beademing, maar het mocht niet meer baten. De volgende dag is besloten om hem heen te laten gaan.

De moeder van Tysen, Katrina Goss, wijst op sociale media als boosdoener: ”Ik ben mijn zoon kwijt door een misplaatste grap die hem tot waanzin dreef”, zo vertelde ze destijds tegen The New York Post.

Het meisje (destijds 13) werd nergens voor vervolgd. De rechtbank achtte haar niet schuldig aan het 0verlijden van Tysen. Het was weliswaar een vreselijke grap, maar die was niet strafbaar.

Facebook

Sinds het moment dat Tysen is vertrokken van deze wereld, plaatst zijn moeder berichten op de Facebookpagina Together for Tysen. Tot op de dag van vandaag is deze actueel.

Mensen, wees alsjeblieft waakzaam als het om je kinderen gaat. Kom op tegen pesten en pesters. Deel dit artikel op sociale media om Tysen in herinnering te houden.

Scroll naar boven