Jongerenbende tuigt kinderen op schoolreisje af

Grote groep jongeren valt kinderen aan op schoolreisje

Belgische leerlingen van de secundaire school Viio in Tongeren hebben afgelopen zaterdag iets vervelends meegemaakt. Tijdens een schoolreisje in Londen werden zes scholieren aangevallen door een grote bende jongeren. Ze kregen rake klappen en zijn beroofd van hun spullen.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De vierdejaars vertrokken afgelopen vrijdag met een bus op schoolreis naar de Britse hoofdstad en op zaterdagavond ging het volledig fout.

Bende

De directeur van de school vertelt wat er gebeurde: ”Omstreeks 17.00 uur waren we op het bekende plein Piccadily Circus en daar hebben we de leerlingen een vrij moment gegund zodat ze wat konden gaan eten. Na twintig minuten kwam er een telefoontje binnen van een van onze scholieren.”

”Hij vertelde dat hij was aangepakt door een enorme groep van wel 20 jongeren. We zijn hier zo erg van geschrokken dat we meteen alle andere leerlingen hebben opgebeld en hen gevraagd hebben per direct terug te keren. Vlak daarna hebben nog vijf leerlingen gebeld die ook waren aangevallen. We hebben daarop direct de ouders ingelicht.”

Omsingeld

De bende jongeren blijkt de leerlingen omsingeld te hebben en was uit op geld. De kinderen moesten mobiele telefoons, schoenen en tassen afgeven. Daarnaast hebben meerdere leerlingen harde klappen gekregen. Volgens de school verkeren sommige kinderen in shock.

De Britse politie heeft desondanks actie ondernomen en wist een gedeelte van de bende in de boeite te slaan. Het is niet bekend of de daders oorspronkelijk een Britse achtergrond hebben.

Scroll naar boven