Jongeren trekken moederzwaan uit vijver en eten haar op

Jongeren trekken moederzwaan uit vijver en eten haar op

In de Amerikaanse staat New York hebben drie tiener een moederzwaan uit uit een vijver getrokken. Vlak daarna werd het dier omgebracht, waarna de het drietal besloot haar op te eten. De vier pullen (de kleine zwaantjes) werden meegenomen.

De zwaan woonde al jaren in een vijver in het dorp Manlius, zo meldt The New York Post. De vijver is de thuisbasis van een groep van zo’n twintig zwanen.

De jongeren, die respectievelijk 16, 17 en 18 jaar oud zijn, gingen naar de vijver en trokken het beest er aan haar nek uit. De volgende stap was het om het leven brengen. Hoe ze dat gedaan hebben wordt niet duidelijk in het artikel. In ieder geval is het dier daarna opgegeten.

Jongeren trekken moederzwaan uit vijver en eten haar op

Verklaring

Een getuige zag wat er gebeurde en belde het alarmnummer. De drie zijn vervolgens aangehouden en kwamen met een erg bijzondere verklaring.

Volgens de jongeren dacht ze alle drie dat het om een ‘eend’ ging. Ze waren in de veronderstelling dat je die ‘gewoon’ mag afmaken en opeten.

Ook vertelden ze van plan te zijn de zwanenjongen als huisdieren te gaan houden. Dat gaat niet door, want de dieren zijn meteen in beslag genomen. De tieners zullen er niet licht vanaf komen en wacht een gang naar de rechtbank, aldus lokale media.

Ook in Nederland

Onlangs gebeurde in Nederland iets soortgelijks. Op 24 april jongstleden trokken jongeren die te veel gedronken hadden een zwaan uit een vijver in Badhoevedorp.

Zij gingen helemaal los op de zwarte zwaan. Nadat ze het beest vakkundig de nek om hadden gedraaid, trokken ze alle veren uit het lichaam. Hiervoor is niemand aangehouden.

Scroll naar boven