Jongeren trappen zwakbegaafde man voor de lol ziekenhuis in

Jongeren trappen zwakbegaafde man voor de lol ziekenhuis in

Er is momenteel enorme ophef België, waar de zwakbegaafde Matthias (29) door zijn ‘vrienden’ naar een plek werd gelokt en vervolgens tot drie keer toe afgeranseld werd. In het ziekenhuis werd duidelijk dat het slachtoffer een bloedprop in zijn hersenen heeft.

Kind van 6

Matthias De Neef is fysiek 29 jaar oud, maar volgens zijn familie heeft hij een beperking waardoor hij mentaal gezien maar zes jaar oud is. Hij woont zelfstandig in Sint-Kruis-Winkel, maar krijgt ondersteuning. Afgelopen donderdag ging het heel erg mis, toen hij werd gecontacteerd door ene N.R uit Zottegem.

”Die liet weten dat hij wilde afspreken en dat hij Matthias 10 euro en een nieuwe smartphone zou geven”, zo vertelt de zus van het slachtoffer. ”Mijn broer heeft echter moeite met het inschatten van dergelijke situaties en wilde het geld en de gsm graag hebben.”

Matthias ging snel naar de woning van N.R., waar hij meteen klappen kreeg. De dader besloot het tafereel te door iemand anders te laten vastleggen op camera. Na het eerste pak rammel besluit N.R. enkele seconden later nogmaals af te tuigen.

Gevlucht

De bange Matthias wist te vluchten naar het treinstation, maar zijn belagers lieten hem niet gaan. Hij werd voor de derde keer finaal in elkaar getrapt. Terwijl hij weerloos op de grond ligt, krijgt hij enkele trappen tegen zijn hoofd. Dat duurt 15 seconden, waarna N.R. hem achterlaat.

Bloedprop

Een buurvrouw ziet hem uiteindelijk liggen en schiet te hulp. Ze belt de hulpdiensten en in het ziekenhuis wordt duidelijk dat Matthias een bloedprop in zijn hersenen heeft opgelopen. Hij moet drie dagen blijven.

”Nooit zagen we hem huilen, tot nu. Hij was en is nog steeds heel erg bang. De dader heeft bovendien gezegd dat hij zijn werk gaat afmaken. De situatie is zo heftig, dat Matthias in het ziekenhuis bewaking krijgt. Iedereen die hem wil zien, moet door een controle.”

Dader

De verantwoordelijke jongen, N.R., blijkt niet van onbesproken gedragen. ”Hij staat erom bekend weerloze mensen – altijd mensen met een beperking- uit te kiezen en af te ranselen. De bende waar hij mee rondhangt moet alles filmen, zodat hij er later mee kan pronken.”

Opvallend genoeg was het de moeder van N.R. die de familie van Matthias op de hoogte bracht. “Ook zij vond de feiten zó verschrikkelijk…”

De politie van Zottegem bevestigt intussen dat er donderdagavond een incident was aan het station van Zottegem Het gaat om een 23-jarige en een 57-jarige. Zij verschenen intussen voor de onderzoeksrechter zullen nu dus minstens dertig dagen in de cel doorbrengen.

Scroll naar boven