Jongeren smijten vuurwerk naar spelende kinderen: jongetje (8) raapt het op

Bradley

In Hengoed, Wales, is de lokale gemeenschap enorm van slag, nadat twee spelende kinderen zwaargew0nd zijn geraakt door een onbegrijpelijke actie van een groep jongeren, die vuurwerk gooiden naar de kinderen.

Bradley (8) en zijn vriendje waren zondag aan het spelen in een lokaal park in hun geboorteplaats Hengoed, toen een groep jongeren passeerde.

Vuurwerk

De vader van Bradley, Rhydian Guzvic, meldt tegenover Daily Mirror dat drie jongeren zonder enige aanleiding ‘iets’ naar de kinderen gegooid.

Toen de kinderen het voorwerp opraapten, waarschijnlijk een stuk vuurwerk, expl0deerde het in hun gezichten. Bradley was meteen buiten westen en moest met spoed worden afgevoerd naar het kinderziekenhuis in de hoofdstad, Cardiff. Zijn vriend is per helikopter overgevlogen naar Bristol.

Jongeren smijten vuurwerk naar spelende kinderen: jongetje (8) raapt het op

Telefoontje

”Ik kreeg een telefoontje van Bradley’s moeder. Ze vertelde me wat er was gebeurd. Ze kwam niet goed uit haar woorden en vertelde dat Bradley een 0ngeluk had gekregen.”

”Ik ben er meteen heengegaan om te zien wat er gebeurd was. Ter plaatse waren er al meerdere hulpdiensten. Ik verstijfde en kon niet meer praten. Ik vreesde het ergste.”

Wet

Doktoren hebben scherven uit het gezichtje van Bradley gehaald. Die zaten ook in zijn beide ogen. Het kind heeft ‘veel geluk’ gehad dat hij zijn gezichtsvermogen kan behouden.

Op foto’s is te zien hoe het gezicht van Bradley vol zit met hechtingen. Hij heeft antibiotica gekregen en als het meezit, mag de jongen snel naar huis.

Daar wacht hem verder herstel. Volgens zijn vader weet Bradley niet goed wat er gebeurd is. ”Hij beseft dat er iets niet goed met hem is, maar heeft nog geen tijd gehad om het te verwerken.”

De vader wil dat de wet wordt aangepast met betrekking tot het aanschaffen van vuurwerk. Momenteel kan iedereen van 18 jaar of ouder vuurwerk kopen. Rhydian vindt dat er een vergunning nodig moet zijn om het te kunnen kopen. ”Dit kan niet langer op deze manier”, aldus de vader.

Scroll naar boven