‘Jongeren’ slaan vader van vier kinderen met een stoeptegel zijn schedel in

Zeer gevaarlijk roofdier ontsnapt ''Bel direct 112 en doe zelf niets!''

In Amsterdam zijn twee jongeren van respectievelijk 13 en 15 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het om het leven brengen van een 42-jarige man.

‘Jongeren’

Niet alleen bij onze zuiderburen loopt het steeds vaker uit de hand met ‘jongeren’. Ook in Nederland gaat het steeds vaker de verkeerde kant op.

Tegenwoordig lijkt het wel alsof jongeren zich onaantastbaar voelen. En zo gedragen ze zich ook. Ze pikken niets meer en wie denkt jongeren te kunnen aanspreken op hun gedrag, moet dat bekopen met een grote waffel en/of een paar flinke klappen.

Amsterdam

Wat hier in Amsterdam-Noord is gebeurd, hebben we geen woorden voor. De 42-jarige man werd op 26 augustus door een aantal omstanders op het NDSM-Plein gevonden.

Hij had een stoeptegel op zijn hoofd, en werd direct gereanimeerd. Enkele dagen later is hij bezweken. De man uit Turkije was een vader van vier kleine kinderen.

Verdachten

De verdachten zijn zelf ook nog nat achter hun oren. Het gaat om jongens van 13 en 15 jaar. Naast de verdenking dat zij de man om het leven hebben gebracht, hebben ze vermoedelijk nog veel meer op hun kerfstok.

Ze worden namelijk ook verdacht van meerdere straatroven in de buurt van het NDSM-terrein. Onderzocht wordt nu of ze ook gelinkt kunnen worden aan andere openstaande zaken.

Regenboogvlag

Er zijn ook nog aanwijzingen dat de kinderen op de Bongerdkade een regenboogvlag hebben gepikt, in de fik hebben gezet en in een afvalbak hebben gegooid.

Deze zaak wordt hoog opgenomen en de jongens hebben zich hiermee schuldig gemaakt aan groepsbelediging en diefstal. Er komt ook nog vernieling en brandstichting bij. Gisteren heeft de rechter-commissaris besloten dat de twee jongeren nog 14 dagen langer in hechtenis moeten blijven.

Scroll naar boven