Jongeren in politie- en handhaverkleding dagen de politie uit

Jongeren in politie- en handhaverkleding dagen de politie uit

In Nederland lopen best veel rare snuiters rond. De krantenkoppen staan er vol mee. Het is elke dag weer feest. Spreekwoordelijk dan, want echt feest? Die tijd is al voorbij. Als je denkt dat je alles al een keer hebt gehad, duikt er weer een nieuw filmpje op.

Niet aanraken!

Vroeger werden mensen geleerd om respect te hebben voor de p0litie. Anno 2023 lijkt het erop alsof het tegenovergestelde wordt geleerd.

Je ziet het in programma’s als wegmisbruikers, Handhavers en ga zo maar door. Een van onze favoriete zinnetjes: ‘Raak me niet aan, vriend. Niet aanraken!”

We zouden erom kunnen lachen als het niet zo triest was. Anyway, op het Instagramkanaal c’estmocro staat een videootje van twee jongens op een scooter.

Jongeren in politie- en handhaverkleding dagen de politie uit

Dienstkleding

Voor de gelegenheid hebben de twee politie-en handhaverkleding aangetrokken. Hoe ze daaraan komen? Misschien even geleend van een familielid, of gewoon gejat. Wij weten het niet.

De bestuurder heeft een politiehesje aan, zijn kompaan is minderbedeeld en wil lijken op een handhaver. Om zichzelf nog stoerder voor te doen, trekt de bestuurder een wheelie. Zijn maatje, die een helm heeft verward met een bivakmuts, steekt zijn duim omhoog. Hij laat weten dat alles goed is.

Of de autoriteiten deze beelden al onder hun neus hebben gekregen, is ook niet bekend. Wij vinden: als je een man bent, moet je ook gewoon je gezicht laten zien. Maarja, bij een man zijn gaat het al fout. Goed, onderstaand de beelden van de twee boys:

Scroll naar boven