Jongeren grijpen kat bij nekvel en gooien het diertje van brug af

Jongeren grijpen kat bij nekvel en gooien het diertje van brug af

Op sociale media gaan beelden rond waarin te zien is hoe twee jongens een kat van een enorm hoge brug af gooien. De beelden liggen inmiddels ook bij de p0litie, dat direct een groot onderzoek is gestart om de twee dierenbeulen op te sporen.

‘Grappig’

Wat we zien in de video, is hoe een lichtgetinte jongen met zwart haar een zwart-witte poes optilt. Hij neem een aanloop en smijt het weerloze diertje over de reling van een brug.

Een andere jongen filmt het tafereel en blijft onophoudelijk lachen. De twee kansloze idioten vinden het ontzettend grappig.

De kat komt met een smak in het water terecht. Wat we niet zien, is hoe het is afgelopen met het beestje en of het dier nog in leven  is.

‘Walgelijk’

Onder de video, die gedeeld wordt door het Instagram-kanaal Cestmocro, wordt met afschuw gereageerd op de beelden. Er zijn mensen die het heft in eigen hand willen nemen. Iemand schrijft: ”Besef dat er een gezin naar deze kat op zoek is.” Los daarvan is dit niet met woorden te omschrijven.

Onderzoek

De dierenpolitie laat aan Hart van Nederland weten meerdere meldingen te hebben ontvangen. ”De dierenpolitie heeft de zaak zeer serieus opgepakt.”

”Wij hebben zowel de locatie als een mogelijke verdachte in het vizier. Wij zullen verder gaan met het onderzoek”, zo meldt de dierenpolitie op Facebook.

Help mee

De autoriteiten vraagt mensen die meer weten, om zich te melden. Contact opnemen kan via telefoonnummer 0900-8844. Je kunt je steentje ook bijdragen door dit artikel te delen. Daarmee vergroten we de kans dat deze twee jongens snel gepakt worden.

Wij weten wel een geschikte straf….oppakken en van een brug lazeren.

 

Scroll naar boven