Jongeren dwingen ambulance met hartpatiënt tot remmen

Verschrikkelijk: Fietser overreden door tractor in Schoorl

Twee automobilisten zijn door de politie aangehouden omdat zij een ambulance gehinderd hebben. In de ambulance lag een hartpatiënt.

De ziekenhuiswagen reed op 7 augustus zonder sirenes van Spijkenisse naar Rotterdam. De twee chauffeurs haalden de ambulance in, gingen slingerend voor de auto rijden en trapten uit het niets op de rem. Door deze doldwaze actie moest de chauffeur van de ambulance ook hard remmen.

Jongeren dwingen ambulance met hartpatiënt tot remmen
Foto ter illustratie, niet de ambulance uit het verhaal.

“Dit was voor de hartpatiënt duidelijk te voelen en de verpleegkundige zag hierdoor het hartritme en de stress bij de patiënt toenemen”, aldus de politie.

Woest om voorrang

Het ambulancepersoneel alarmeerde direct de politie, die de 18-jarigen diezelfde avond nog inrekende. Zij zijn beiden hun rijbewijs kwijt.

Als verklaring vertelden de twee bestuurders woedend te zijn over ‘niet verleende voorrang’. De mannen zijn overigens niet alleen hun rijbewijs kwijt. Ook is er proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag en bedreiging en het belemmeren van hulpverleners. 

Op een later moment zullen zij zich moeten verantwoorden voor de rechter. Met de patiënt is alles goed gekomen, zo meldt Hart van Nederland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven