Jongeren bestormen ambulance: ”Die patiënt is niet ons probleem”

Jongeren bestormen ambulance: ''Die patiënt is niet ons probleem''

Net als in Nederland, is ook in België de nieuwjaarsnacht op sommige plekken onrustig verlopen. Op het Kiel in Antwerpen besloten jongeren een ambulance te bestormen. Dat wijzen beelden uit die op sociale media zijn geplaatst.

Bestorming

De MUG-ambulance was opgeroepen voor een reanimatie, maar wanneer de broeders uit de auto willen stappen om hulp te kunnen verlenen, worden ze belaagd door jongeren.

Eerst wordt er een vuilniszak in de richting van de wagen gegooid. Spoedverpleegkundige Cloë Van de Ven vertelt aan VTM Nieuws dat er daarna op de wagen werd aangebeukt. Van de Ven wil daarop achteruit rijden, maar door de trambedding is er geen uitweg.

Jongeren bestormen ambulance: ''Die patiënt is niet ons probleem''

Vuurpijlen

Van de Ven: ”Toen kwam er een jongen naar me toe die zei dat ik weer kon doorrijden.” Ze probeert weg te rijden, maar er volgt een tweede belaging.

De jongeren besluiten om vuurpijlen naar de ziekenwagen te gooien. ”Er ontplofte er een vlak achter onze auto. Dit was een gigantische knal, waardoor we beiden (Cloë en haar collega) in shock waren.”

Chloë en haar collega rijden desondanks toch door, want het gaat om een dringende oproep. ”Wij kwamen in shock aan bij de patiënt. Ik stond te beven, de tranen liepen over mijn wangen.” De broeders weten de man om wie het ging te helpen en worden daarna onder politiebegeleiding teruggereden.

Jongeren interesseert het niets

Een paar jongeren die er bij waren, reageren bij VTM Nieuws op de gebeurtenissen. Een van de jongeren zegt dat het niet ‘zijn probleem is wanneer de man niet op tijd gered had kunnen worden’.

Jongeren bestormen ambulance: ''Die patiënt is niet ons probleem''

Hij zegt er wel bij dat hij zelf niets gedaan heeft. ”Maar ik kan anderen niet tegenhouden. Ik ben geen agent. Het is de taak van agenten om ze tegen te houden.”

Ongelooflijk dat er mensen bestaan met zo weinig hersencellen. Wil jij de video bekijken? Dat kan via de Belgische website Het Laatste Nieuws.

 

Scroll naar boven