Jongen wil bewijzen dat hij op knalvuurwerk kan staan, raakt zwaargewond

Jongen wil bewijzen dat hij op knalvuurwerk kan staan, raakt zwaargewond

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Hoe vaak we die SIRE-reclame vroeger voorbij hebben zien komen…Toch zijn er nog altijd mensen die denken het allemaal beter te weten. Een minderjare jongen uit Ede bijvoorbeeld.

Tiktok-uitdaging

De jongen had op TikTok, dat volgens de ChristenUnie verboden moet worden, een uitdaging gezien. In de video wordt gesuggereerd dat je best op knalvuurwerk kan gaan staan. Sterker nog, dat je er ook op kunt stampen. De jongen besloot de uitdaging aan te nemen, maar dat liep niet goed af.

Het stuk vuurwerk bleef vastzitten in de zool van zijn schoen, waardoor het dwars door zijn schoen heen ontbrandde en vervolgens ontplofte. Dat heeft geresulteerd in een enorme derdegraads brandwond.

De politie Ede waarschuwt voor de gevaren van knalvuurwerk en roept mensen op hun hersens te gebruiken. ‘Stunten met vuurwerk is verboden, het veroorzaakt veel overlast (ook voor dieren) en het is bovendien erg gevaarlijk. De politie doet een oproep: negeer challenges die je op sociale media tegenkomt en steek alleen veilig consumentenvuurwerk af tijdens oud en nieuw.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Politie Basisteam Ede (@politie_ede)

Scroll naar boven