Jongen weet het zeker: Op 22 november ga ik voor Gerard Gilders

Op 22 november mogen we naar de stembus. Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat 500.000 jongeren dit keer, aankomende woensdag, voor het eerst mogen stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Er zijn natuurlijk weer talloze partijen waar je op komt stemmen. Denk aan de VVD, GroenLinks/PvDa, SP, CU, PVV, FvD, NSC en ga zo maar door.

Moeilijk

Verslaggever Jeroen Holtrop doet een rondje Rotterdam om te vragen of jongeren al bezig zijn met de verkiezingen en wie hun grote favoriet is.

Een blonde dame vindt het ‘echt lastig’. ”Het is zo moeilijk. Iedereen zegt wat anders en iedereen maakt beloftes. En ja, wat is waar?”

Een ander gaat op de VVD stemmen. Maar als de Telegraaf hem vraagt waar zijn keuze op gebaseerd is, zegt hij: ”Ik weet niet eens wat VVD is man, ik zeg je eerlijk.”

Gerard Gilders

En dan komt het, want de PVV van Geert Wilders blijkt ook in Rotterdam populair. Een jongen vertelt dat hij op de PVV gaat stemmen.

Jongen weet het zeker: Op 22 november ga ik voor Gerard Gilders

Holtrop is verbaasd: ”De PVV!?”

”Ja man, Gerard Wilders maakt wel een paar goeie punten. Voor de mensen die een Nederlands paspoort hebben.”

Op de vraag wat de jongen het belangrijkste punt vindt uit het partijprogramma zegt de jongen: ”Dat die energieprijzen enzo. Toevallig had ik gehoord. Ik zat gewoon achter de tv op mijn telefoon te scrollen. Toen kwam hij voorbij in die Tweede Kamer toch.”

”Toen zei die zo van: ‘Ja, die energieprijzen gaan te veel omhoog.”

Aan het eind van het filmpje komt de jongen weer terug. ”Kom ik op tv? Mag ik nog iets zeggen? Kijk, ik ben eigenlijk van buitenlandse afkomst. Ik vind dat je een paar goeie punten hebt. Je weet toch Gilders. Gilders, sorry Wilders. Maar je weet toch, soms moet je je beter verdrukken.”

”Die minder Marokkanen-uitspraken, ging een beetje te ver. Maar voor de rest…SO (shout out) naar jou man!”

 

Scroll naar boven