Jongen steekt midden op de weg een sierpot af, ziet busje niet aankomen

Jongen steekt midden op de weg een sierpot af, ziet busje niet aankomen

Over een paar uurtjes staat de jaarwisseling op het programma. We gaan van het jaar 2023 naar 2024 en dat wordt wereldwijd groots gevierd. Althans, sommige mensen zijn door eigen toedoen niet in staat om het te vieren.

Vuurwerk

De meeste Nederlanders hebben (veel vuurwerk) aangeschaft. En dat ondanks het gegeven dat opnieuw een groter aantal gemeenten een vuurwerkverbod hanteren.

Het afsteken van de voorraad is nu nog toegestaan, maar in vrijwel elke gemeente hoor je hier en daar wat knallen, of zie je een sierpot uiteen spatten in de lucht.

Gaat weleens fout

De hulpdiensten hebben in de afgelopen dagen al vaak in actie moeten komen voor mensen bij wie vuurwerk afsteken niet zo goed ging.

Denk aan fanaat Gerben, die helemaal naar Duitsland was gereden en zijn autootje met flinke knallers had gevuld. Toen de liefhebber een peukie opstak, ging het fout. Hoe precies is niet helemaal helder, maar van Gerben’s auto is niet zoveel meer over.

Busje komt zo

En nu zijn er wederom beelden opgedoken van een niet zo prettige gebeurtenis. De beelden gaan op X (Twitter) viraal en dat is niet om een prettige reden.

Wat we zien is een man die blijkbaar niet kan wachten tot het 00.00 is. Midden op straat besluit hij met een aansteeklont een mooie sierpot aan te steken.

Jongen steekt midden op de weg een sierpot af, ziet busje niet aankomen

Maar dat lukt niet meteen. De man is zo druk met de pot dat hij niet ziet dat er op hoge snelheid een busje aan komt rijden. De bestuurder van het busje ziet vermoedelijk ook niet dat er iemand midden op de weg staat. Het gevolg hiervan is iets dat onvermijdelijk is.

Het busje ramt de man van de weg. Naar verluidt is de man er ‘genadig’ afgekomen en ligt zijn sleutelbeen in de kreukels. Moraal van het verhaal: let goed op wanneer je midden op de weg gaat staan.

Scroll naar boven