Jongen met Downsyndroom naakt achtergelaten in regen, ‘huilend als een baby’ terwijl leraren toekijken

Als ik aan leraren denk, denk ik aan vindingrijke, zorgzame personen die zich inzetten om de toekomstige generaties zo goed mogelijk te onderwijzen.

Natuurlijk moet compassie een hoofdbestanddeel zijn voor elke leraar; de bereidheid om geduldig en aanpasbaar te zijn aan je jonge studenten is van vitaal belang.

Daarom stoort het me zo erg als ik hoor dat leraren hun macht misbruiken of gewoon hun zorgplicht verwaarlozen.

Drie leraren zijn geschorst van school in Merseyside, Verenigd Koninkrijk nadat een jongen met het syndroom van Down in de kou buiten werd gevonden.

De 11-jarige Levi Blackshaw werd naakt gevonden, bij de Stanley School op 30 oktober vorig jaar. Zijn moeder, Suzanne Cole, was woedend.


 
Volgens Metro zei Cole dat ze niet wist wat er met Levi was gebeurd tot de dag erna, toen een getuige het haar vertelde.

“Toen ik erachter kwam moet ik gewoon huilen,” zei ze.

Cole eiste de beeldopnames van de school te zien van de directeur, en zelfs dat duurde twee weken om te krijgen.

“Toen we het zagen, huilde ik en zelfs hij huilde. Het was vreselijk. Wat echt moeilijk is, hoe kun je bewijzen hoe Levi werd beïnvloed? Hij is non-verbaal, hij is niet zoals wij. ‘

Wat jaren later zijn hoofdleraar Anthony Roberts, adjunct Cecilia Maxwell, en Anthony’s assistent, Helen Clements, geschorst als onderdeel van een onderzoek.

Cole’s partner, Alex Kearney, zei: “De beelden zeggen het allemaal. De getuigen zeiden dat hij opgerold was in een bal, huildend als een baby. ‘

Het incident

Rapporten laten weten dat Levi op de dag van het incident alleen in een klaslokaal was achtergelaten. Hij speelde met water en trok zijn kleren uit toen hij nat werd.

Vervolgens werd hij naar een ander klaslokaal gebracht, waar mevrouw Maxell collega’s vertelde hem naar buiten te sturen met alleen een handdoek om zijn schouders. Hij kreeg na acht minuten in de kou een korte broek, maar uit camerabeelden blijkt dat hij 22 minuten buiten was.

Vanzelfsprekend is het dat wat er met Levi is gebeurd, onaanvaardbaar is. Ik kan alleen maar hopen dat de verantwoordelijke leraren verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties en dat Levi over dit incident heen kan komen.

Deel dit artikel als je je steun wilt betuigen aan Levi!