Jongen kaakbreuk geslagen bij NS-station: ”Kan 8 weken niet eten”

Jongen kaakbreuk geslagen bij NS-station: ''Kan 8 weken nauwelijks eten''

Vreselijk nieuws vanuit Den Bosch, waar een 19-jarige jongen eerder dit jaar gruwelijk mishandeld werd en onder meer zijn kaak brak. Het slachtoffer deed gisteren zijn verhaal bij Opsporing Verzocht. ”Ik ben bang dat deze man tot erger in staat is.”

Het ging helemaal mis bij de Drakenfontein, bij het NS-station in Den Bosch. Na een avondje stappen besluit de jongen in de fontein te gaan dansen. Dit trekt de aandacht van een groepje dat bij een taxistandplaats voor het station staat. Twee jongeren komen daarop naar de fontein toegelopen.

Na een korte woordenwisseling tussen beiden vindt het latere slachtoffer het mooi geweest en wil weggaan. ”Eén van hen vroeg vrij agressief wat ik aan het doen was. Ik dacht toen: wegwezen, anders is er dadelijk ruzie.” Enkele seconden later voelt de jongen een enorme pijnscheut in zijn kaak.

Jongen kaakbreuk geslagen bij NS-station: ''Kan 8 weken niet eten''

Een van de twee mannen heeft hem zo’n harde klap gegeven, dat hij knock-out gaat. ”Toen ik bijkwam deed het enorm veel zeer. Mijn kaak was doormidden, dat verklaarde de pijn”, aldus het slachtoffer. Daarmee was het nog niet gedaan. De belager wordt alsmaar agressiever en wil de jongen opnieuw aanvallen. ”Mijn vrienden moesten hem tegenhouden. Hij bleef heel agressief.”

Het slachtoffer probeert via de roltrappen naar boven te vluchten, maar wordt daarbij achtervolgd door zijn belager. Die houdt het na enkele seconden ineens voor gezien.

Pin in kaak

De jongen heeft veel letsel overgehouden aan de grove mishandeling. Zo heeft hij onder meer een pin in zijn kaak die de boel bij elkaar moet houden.

”Ik heb drie weken niet kunnen praten, en acht weken niet kunnen eten.” De jongen is 12 kilo afgevallen en moet zijn schooljaar over doen. ”Al met al heeft het een behoorlijke impact op mijn leven.”

Dader

De dader staat zeer duidelijk op camerabeelden. Toch is hij nog niet gevonden. Op onderstaande foto is te zien dat deze ‘man’ een donkere huidskleur heeft. Zijn kapsel was opgeschoren en bovenop zijn hoofd had hij die bewuste avond zwart- of krullend haar.